Familja / 29 Dhjetor 2022, 12:49

4 shkaqet pse meshkujt kanë probleme me ereksionin gjatë festave

4 shkaqet pse meshkujt kanë probleme me ereksionin gjatë festave

Edhe pse sezoni festiv që po kalojmë shoqërohet me argëtim dhe relaksim nga detyrimet profesionale, por ky nuk duket të jetë rasti për ereksionet.Sipas ekspertëve, përqindja e meshkujve që hasin vështirësi në arritjen dhe ruajtjen e ereksionit gjatë ditëve të festave është e lartë.Si shitjet e barnave për të ndihmuar në parandalimin e problemit ashtu edhe vizitat te mjekët që kërkojnë këshilla për trajtimin e tij janë në rritje.

Mosfunksionimi i përkohshëm erektil i atribuohet faktorëve të stilit të jetesës, përkatësisht konsumimit të duhanit, alkoolit të tepërt, ndryshimeve në dietë dhe mungesës së aktivitetit fizik.

Më konkretisht, rritja e konsumit të pijeve alkoolike, mund të ndikojë në aftësinë e tyre për të pasur ereksion, veçanërisht tek ata që pinë tepër për një periudhë të gjatë kohore.

Kjo për shkak se alkooli ka një efekt negativ në çlirimin e hormoneve seksuale, dëmton testikujt dhe redukton sekretimin e testosteronit, duke e bërë më të vështirë arritjen e ereksionit.Kequshqyerja ndikon negativisht edhe në funksionin seksual të meshkujve, edhe pse kjo jo drejtpërdrejtë. Vaktet priren të jenë më të rënda dhe më të kripura.

Dhe sasitë e marra janë më të mëdha se zakonisht. Megjithatë, kjo dietë e veçantë rrit kolesterolin, presionin e gjakut dhe çon në obezitet. Të tre këta faktorë janë disa nga shkaqet kryesore të mosfunksionimit erektil.

Mungesa e ushtrimeve fizike kontribuon në shtimin e peshës, rritjen presionit të gjakut, sheqerit në gjak dhe kolesterolit, çrregullime të njohura si shkaktarë të mosfunksionimit. Hulumtimet që janë bërë tregojnë se ushtrimet fizike zvogëlojnë shanset e zhvillimit të saj.

Pagjumësia, gjatë festave qëndrimet zgjuar gjatë natës janë normë për shumicën. Por ata që flenë më pak se 8 orë kanë qarkullim më të dobët dhe nivele më të ulëta të testosteronit, duke çuar në mosfunksionim erektil dhe përfundimisht probleme në marrëdhëniet seksuale.

Disfunksioni erektil është një problem serioz, veçanërisht pas të 40-ave. Rreth një e treta e meshkujve kanë vështirësi për të arritur ose mbajtur ereksion të mjaftueshëm për të kryer marrëdhënie seksuale në këtë moshë dhe kjo përqindje rritet gradualisht me kalimin e moshës.

Shkaqet e shfaqjes së saj janë të shumta. Disa janë të përkohshme dhe për shkak të ndryshimit të përkohshëm të zakoneve dhe rrethanave dhe të tjerat janë organike ose psikologjike. Pavarësisht nga faktori që e shkakton, pasojat e disfunksionit erektil janë të rënda për psikologjinë e meshkujve, pasi ndikon në vetëvlerësimin e tyre, por edhe në marrëdhënien e tyre romantike, shpjegon mjeku Anastasios Livanios.

Si trajtohet?

Për meshkujt që përjetojnë mosfunksionim të përkohshëm erektil për shkak të diversifikimit të përditshmërisë së tyre, zgjidhja është zbatimi i një stili jetese të shëndetshëm edhe gjatë këtyre ditëve festive.

Domethënë, zgjedhja e një diete me më shumë fruta dhe perime dhe më pak yndyrë, alkool dhe sheqer, kontroll absolut i pirjes së duhanit dhe stresit, gjumë të mjaftueshëm dhe stërvitje.

Nëse disfunksioni erektil është përsëritur, atëherë trajtimi është i ndryshëm dhe varet nga shkaku.

Zbulimi i tij qëndron në kryerjen e testeve diagnostikuese, pasi mosfunksionimi vjen si pasojë e diabetit, hipertensionit, sëmundjeve kardiovaskulare dhe sëmundjes së tiroides. Këto përfshijnë analizat e gjakut, analizat e urinës dhe ultrazërit, si dhe një ekzaminim klinik.

Në shumicën e rasteve, shkaqet e mosfunksionimit erektil janë të natyrës vaskulare, duke reduktuar rrjedhjen e gjakut në penis.

Opsionet e trajtimit janë të shumta dhe përfshijnë marrjen e ilaçeve, injeksion në penis dhe vendosjen e një proteze penili.

“Ajo që është e rëndësishme të theksohet është se çdo rast trajtimi nuk është i njëjtë për të gjithë. Disfunksioni erektil ka nevojë për një qasje gjithëpërfshirëse, pra asistencën e një ekipi për të trajtuar çdo shkak që kontribuon ose e shkakton atë”, përfundon mjeku Livanios.

Horoskop