Thesari i Asadit, nga pjatat e florinjta te çmimi i artë i FIFA-s/ Çfarë u zbulua në “Pallatin e Popullit”
Dhoma e thesarit të Bashar al- Assad, në pallatin e tij, ndodhet në duart e rebelëve. Atje ata kanë zbuluar një foto me nën...
Nga: Dhurata Thanasi
Foto: Armand Habazaj
Përbërësit:
1 kg kos dele
1 tufë borzilok (vetëm gjethet)
3 lugë gjelle vaj ulliri, ekstra i virgjër
1 lugë çaji kripë e trashë
piper i zi (sipas dëshirës)
disa kokrra shege
Përgatitja:
Kullojmë kosin në një garzë dhe pasi ta ketë nxjerrë hirrën, kremin e kosit e hedhim në një tas porcelani. Hedhim në një grirës fletët e borzilokut, kripën e trashë dhe vajin e ullirit dhe i grijmë derisa të krijohet një lëng i gjelbër.
Shtojmë lëngun e borzilokut te kremi i kosit dhe me rrahësen e vezëve me dorë ose elektrike, krijojmë një masë të njëtrajtshme. Salcës mund t’i shtojmë pak piper të zi sipas dëshirës. Kremin apo salcën e kosit e ruajmë në kavanoz qelqi dhe e mbulojmë me një shtresë vaj ulliri, që ta ruajmë sa më gjatë produktin. E shërbejmë në pjata të cekëta, duke e zbukuruar me kokrra shege dhe vaj ulliri sipër.
Dhoma e thesarit të Bashar al- Assad, në pallatin e tij, ndodhet në duart e rebelëve. Atje ata kanë zbuluar një foto me nën...
Shumica e njerëzve ndoshta shmangin kafeinën dhe ëmbëlsirat para gjumit, por ka shumë ushqime të tjera që potencialisht mun...
Të dhimbshme, "turpëruese", delikate, të paparashikueshme: hemorroidet janë një çrregullim i shpeshtë si tek meshkujt ash...