Mirëqenie / 23 Nëntor 2022, 15:15

Bërtisni sa më shumë, kjo është mënyra më e mirë për të nxjerrë stresin

Bërtisni sa më shumë, kjo është mënyra më e

Keni pasur ditë të vështirë? Jeni ngritur vonë dhe ju është dashur të nguteni për t'i çuar fëmijët në shkollë, pastaj jeni vonuar në punë dhe keni kuptuar se e keni harruar diçka të rëndësishme në shtëpi etj.

Pa marrë parasysh se çfarë ngjarjesh ose njerëzish po jua nxijnë jetën, me siguri këto po ju tensionojnë dhe stresojnë.

Tensioni i pashmangshëm sjell shpërthim emocional që shpesh ndodh në situata pavend. Personi tek i cili nxirrni inatin  zakonisht nuk ka të bëj fare mearsyet  stresit që jua kanë krijuar vullkanin e tërbimit.

Para se të arrini të pika e shpërthimit emocional zbatoni këtë taktikë:

Kërkoni një kënd të qetë dhe të veçuar. Hapni gojën sa më fortë dhe shtrëngoni muskujt e fytyrës, të qafës dhe të kokës. Ndoshta edhe në pjesët e tjera të trupit do të ndjeni tension të fortë. Atëherë shtrëngoni shpullat dhe bërtisni … , me zë ose pa zë. Pasi të liroheni plotësisht përsëritni procedurën. Bëni kështu gjithnjë derisa ta ndjeni vetën mirë. Ndoshta do t’ju bëjë edhe të qeshni! E qeshura iu bën edhe më mirë!

Lirohuni nga stresi sa më shpejt që të mundeni. Stresi pakëson aftësinë tuaj të ndërmarrjes se kontrollit mbi jetën tënd dhe dobëson vetëbesimin tuaj.

Horoskop