Familja / 20 Janar 2024, 11:43

A është marrëdhënia juaj e ndërtuar mbi gënjeshtra? Ja shenjat që ju ndihmojnë ta kuptoni

A është marrëdhënia juaj e ndërtuar mbi

Herë pas here, njerëzit thonë gënjeshtra të vogla për të shmangur problemet. Kjo është mirë ndonjëherë, për shembull, kur pretendoni se shakaja e partnerit tuaj është qesharake edhe nëse nuk është, ose komplimentoni prerjen e re të flokëve, megjithëse nuk jeni të sigurt. Të gjithë e bëjnë këtë. Megjithatë, këto gënjeshtra të vogla mund të bëhen serioze nëse ndodhin shpesh. Kjo është ajo që i referohen shenjave të mashtrimit në një marrëdhënie.

Është pothuajse si një zakon i pandershmërisë që varion nga gjysmë të vërtetat deri te fshehja e informacionit jetik. Mashtrimi mund të bëhet me mjete të ndryshme si trillim ose mosveprim të fakteve. Nga ana tjetër, gënjeshtra më e vogël e njohur si gënjeshtra e bardhë mund të grumbullohet dhe të shkatërrojë lidhjen tuaj me kalimin e kohës. Ky shkrim do të shqyrtojë këto shenja dhe çfarë nënkuptojnë ato për marrëdhënien tuaj. Këto simptoma duhet t’ju udhëheqin dhe t’ju ndihmojnë të krijoni një lidhje të fortë me bashkëshortin tuaj!

Shkaqet e mashtrimit në marrëdhënie

Pse njerëzit ndonjëherë nuk e thonë të vërtetën në marrëdhënie? Epo, ka arsye të ndryshme. Disa njerëz mund të kenë frikë nga debatet, ndërsa të tjerë duan të mbrojnë veten ose partnerin e tyre. Nëse dikush ndihet i pasigurt, ai mund të thotë gënjeshtra për të shmangur problemet. Të dyja palët duhet të përpiqen të përmirësojnë marrëdhënien duke ditur se çfarë e shtyn dikë ta bëjë këtë. Më poshtë janë disa nga arsyet:

Pamjaftueshmëria e besimit është një arsye kryesore për pandershmërinë në marrëdhënie. Nëse njëri partner nuk i beson tjetrit, ata mund ta marrin këtë si një sinjal për të gënjyer ose fshehur disa gjëra nga frika për sigurinë e tyre. Kjo lind mosbesim dhe më shumë gënjeshtra, e cila është e vështirë të ndalet. Ndërtimi i besimit është përgjegjësi e të dy individëve përmes komunikimit të hapur dhe ndershmërisë.

Një tjetër gjë që mund të çojë në gënjeshtër është kur ka një çekuilibër fuqie. Nëse një person ka më shumë kontroll në marrëdhënie, ai mund të përdorë gënjeshtra për ta mbajtur atë kontroll. Kjo nuk është e mirë dhe mund t’i bëjë të dy njerëzit të ndihen keq. Për të pasur një marrëdhënie të shëndetshme, të dy partnerët duhet të kenë fjalë dhe fuqi të barabartë. Kjo do të ndihmojë në uljen e dramës dhe toksicitetit në marrëdhënie.

Mashtrimi dhe gënjeshtra janë koncepte të lidhura, por ato ndryshojnë në shtrirjen dhe natyrën e tyre. Gënjeshtra është thjesht kur një person jep qëllimisht informacion të rremë ose thotë diçka që është e pavërtetë. Mund të bëhet duke bërë deklarata të pavërteta ose duke dhënë informacion të rremë. Termi mashtrim i referohet një game të gjerë mënyrash që njerëzit përdorin për të mashtruar të tjerët që të besojnë në një ide që nuk është e vërtetë. Ndërsa gënjeshtra është një lloj mashtrimi, mashtrimi mund të përfshijë më shumë sesa thjesht gënjeshtra. Kjo përfshin aktivitete, lëshime ose ndryshime që synojnë të krijojnë një perceptim të pasaktë. Mashtrimi është i aftë të jetë delikat dhe jo gjithmonë përfshin gënjeshtra të dukshme.

Shenjat e një personi mashtrues

Jeta do të ishte shumë më e lehtë nëse mund të dallonim lehtësisht kur dikush po na gënjen ose po na mashtron. Fatkeqësisht, nuk është aq e thjeshtë, dhe ndonjëherë, njerëzit e mirë mund të kapen me njerëz jo shumë të mirë. Këtu janë disa shenja të një personi mashtrues për t’ju ndihmuar të kuptoni gjërat:

1.Synimet e Fshehura – Kujdes nëse dikush dëshiron që ju të derdhni fasulet së pari. Ata ndoshta po kontrollojnë reagimet tuaja për t’i kopjuar ato. Në këtë mënyrë, ata fshehin qëllimet e tyre të vërteta dhe duken sikur të gjithë kanë një marrëdhënie të ngushtë.

2.Marrja e kredisë me lehtësi – Nëse dikush vazhdon të marrë kredi për punën e palodhur të të gjithëve, ky është një flamur i kuq. Ata mund të rrëmbejnë ide dhe projekte nga të tjerët për t’u dukur mirë. Nëse duket se ata gjithmonë përpiqen të jenë pjesë e asaj që po bëni, ata mund të përfitojnë nga përpjekjet tuaja.

3.Drama e panevojshme – Disa njerëzve u pëlqen të krijojnë dramë ose të hedhin një top të lakuar për t’ju shpërqendruar. Ata mund të sjellin një çështje, dhe kur përpiqeni ta zgjidhni atë, bam! Ata ju godasin me një problem tjetër. Nëse keni të bëni me një situatë të ndërlikuar, sillni një mik me vete për të dëgjuar dhe ndërhyni nëse është e nevojshme.

4.Të të mbajnë në errësirë – Një veprim i poshtër nuk është të ndash të gjithë informacionin që të nevojitet. Ata ju mësojnë pak, duke i mbajtur gjërat e vlefshme për vete. Kjo ju bën të vareni prej tyre, dhe kjo nuk është e mirë.

5.Dhurata surprizë – Marrja e një dhurate surprizë mund të jetë e mirë, por kini kujdes. Nëse dikush ju jep gjëra të papritura, mund të jetë një mashtrim. Ata po përpiqen t’ju bëjnë të ndiheni mirënjohës, kështu që ju u detyroheni atyre diçka në këmbim. Vetëm mbani mend, një dhuratë duhet të jepet lirisht – pa fije të lidhura.

Shenjat e mashtrimit në një marrëdhënie

Këto shenja kanë për qëllim të veprojnë si një lloj sinjali edhe nëse janë të paqarta. Më poshtë janë shenjat që tregojnë kur partneri juaj ju gënjen në një lidhje:

1.Tregime të paqëndrueshme – Rrëfime që nuk përputhen nga partnerët në lidhje me të njëjtën ngjarje ose situatë, veçanërisht gjatë disa marrjes në pyetje, mund të nënkuptojnë mungesë ndershmërie ose fshehje të disa detajeve.

2.Gjuha e trupit – Shmangia e kontaktit me sy, nervozizmi i tepruar ose qëndrimet mbrojtëse mund të nënkuptojnë siklet ose ankth për çështjen që diskutohet.

3.Mbrojtja – Nëse partneri juaj përgjigjet në mënyrë mbrojtëse dhe jo hapur kur përballeni me të, kjo do të thotë se ai nuk dëshiron t’ju dëgjojë.

4.Sjellje e çuditshme – Ndryshimet e papritura të pashpjegueshme në sjellje, rutina ose zakone mund të jenë të dyshimta sepse mund të ketë një përpjekje për të zhvendosur vëmendjen nga aktivitete ose ngjarje specifike.

5.Natyra e mbyllur – Një gatishmëri e reduktuar për të komunikuar hapur ose për të zbuluar mendimet dhe ndjenjat personale mund të tregojë se diçka në marrëdhënie po fshihet.

6.Ndjenja sikleti – Ndjenjat që nuk mund të shpjegohen me arsye logjike dhe kështu ndjehen nënndërgjegjeshëm mund të paralajmërojnë për ndonjë problem në marrëdhënie.

7.Mospërputhjet në emocione – Prandaj, shprehja e emocioneve që nuk përputhen me situatën ose duken artificiale mund të nënkuptojë përpjekje për të mashtruar dikë ose për të fshehur ndjenjat e vërteta brenda.

8.Hezitim – Pauzat e gjata dhe pengimi i fjalëve kur u përgjigjeni pyetjeve të lehta tregojnë konflikte të brendshme në mendje ndërsa përpiqeni ta mbani historinë të integruar.

9.Ndryshimet e intimitetit – Ndryshimet e menjëhershme ndërmjet niveleve të afërsisë (rritje/ulje) pa ndonjë arsye të qartë mund të tregojnë probleme emocionale nën çdo gjë të shprehur nga një person ose pandershmëri për ndjenjat e vërteta.

10.Fshehtësia – Për shembull, fshehja e telefonatave dhe mesazheve, mbyllja e dyerve pas tij/saj duke qenë shumë i kujdesshëm për hapësirën e tij/saj personale mund të shihen si disa veprime të kryera brenda marrëdhënieve ndaj informacionit të fshehur nga të tjerët, por që ndikojnë në të, dhe kështu është vetëm përmes dialogut të hapur dhe mirëkuptimit të sinqertë plus një angazhim të përbashkët ndaj vërtetësisë që një marrëdhënie gjithmonë do ta kalojë çdo provë dhe do të dalë më e fortë.

Horoskop