Familja / 31 Tetor 2023, 21:10

Burrat dhe gratë, ekspertët tregojnë sa ditë i duhen secilës gjini për të rënë në dashuri!

Burrat dhe gratë, ekspertët tregojnë sa ditë i duhen

Burrat dhe gratë nuk shfaqin emocione në të njëjtën mënyrë, gjë që është gjithashtu e natyrshme, kurse hormonet dhe kodi biologjik luajnë një rol të madh në këtë.

Studime të ndryshme tregojnë se meshkujt dashurohen më shpejt se femrat. Ata i tregojnë ndjenjat e tyre më shpejt dhe disa ekspertë besojnë se arsyeja për këtë është se meshkujt u besojnë bindjeve dhe vlerësimeve të tyre më shumë sesa janë vërtet të dashuruar. Sipas hulumtimeve të fundit, një mashkulli i duhen 88 ditë që të dashurohet dhe të thotë të famshmen “Të dua”, ndërsa femrave 130 ditë.

Si mund ta dallojmë pasionin nga dashuria e vërtetë?

Kur jemi të dashuruar, nuk kemi një imazh realist të personit që dashurojmë, e idealizojmë. Dhe asgjë nuk i hap sytë aq mirë sa martesa. Dashuria është pikërisht momenti kur njerëzit, pavarësisht nga të metat, qëndrojnë me atë person në një lidhje. Nga ana tjetër, pasioni ju bën të idealizoni dhe nuk ju lejon të shihni të metat tuaja.

Të pyetur nëse veprimet apo fjalët janë më të rëndësishme në një marrëdhënie, terapistët e martesës i referohen faktit që femrat preferojnë të dëgjojnë disa fjalë me zë të lartë. Sidoqoftë, është më mirë të plotësoni si veprimet ashtu edhe fjalët.

Horoskop