Familja / 20 Tetor 2021, 15:26

Feng Shui: 3 gjëra që nuk duhet t'i lini kurrë në korridor

Feng Shui: 3 gjëra që nuk duhet t'i lini kurrë në

Ju duhet t'i kushtoni vëmendje të veçantë arredimit të tij, sepse korridori është një lloj 'kalimi' për energjinë që hyn dhe del nga shtëpia juaj. Ekzistojnë disa rregulla feng shui për këtë zonë të shtëpisë, por sipas ekspertëve, këto 3 të përmendura më poshtë nuk duhet të shkelen.

Këtu më poshtë do të lexoni për disa gjëra të cilat nuk duhet të jenë në korridor:

Mungesë rregulli: këpucë të shpërndara, veshje...

Korridori duhet të jetë minimalit, me sa më pak gjëra të jetë e mundur. Një hapësirë e rregullt dhe e pastër tërheq paqen dhe harmoninë dhe rrëmuja akumulon energjinë negative e bllokon rrjedhën e energjisë pozitive. Objekte të shpërndara, shumë këpucë në tokë ose dollap dhe një kosh plehrash nuk duhet të jenë kurrë në korridor, pasi tërheqin vibrime të këqija.

Bllokim nga një mur

Nëse një mur bllokon pamjen përballë derës së korridorit, kjo është një shenjë e energjisë negative. Sapo të hyni në këtë shtëpi dhe të shihni këtë mur, do të përjetoni një ndjenjë bllokimi energjie. Kjo nuk do të thotë domosdoshmërisht se muri duhet të shembet, por ju mund t'i besoni trukut të vjetër të pasqyrës. Bashkangjitni një pasqyrë në atë mur dhe lejoni të pasqyrojë hapësirën e lirë. Kështu, kur të hyni në dhomë do të shihni menjëherë pasqyrimin e hapësirës në pasqyrë më tepër se sa murin. E rëndësishme është të mos pasqyrohet dera e jashtme në pasqyrë.

Një derë e thyer

Nëse dera juaj e jashtme e shtëpisë është e plasaritur, kërcet ose mezi hapet, duhet ta rregulloni. Besohet se çështja e derës e bën të vështirë hapjen e mundësive të reja. Prandaj kontrolloni derën tuaj për çarje ose gërvishtje. Hiqni çdo objekt që pengon mbylljen ose hapjen lirshëm të derës kryesore.

Horoskop