News / 17 Nëntor 2022, 14:02

Kush është foshnja që mban titullin "Njeriu i 8 miliardtë në botë"

Kush është foshnja që mban titullin "Njeriu i 8

Një vajzë e lindur në Filipine është shpallur personi i tetë miliardë në botë pasi Kombet e Bashkuara konfirmuan se popullsia e kaloi shifrën historike ditën e djeshme.Foshnja me emrin Vinice Mabansag lindi në Spitalin Memorial Dr Jose Fabella në Tondo, më 15 nëntor dhe u zgjodh për të shënuar momentin historik.

Kush është foshnja që mban titullin "Njeriu i 8

Komisioni filipinas për Popullsinë dhe Zhvillimin i dha foshnjës titullin simbolik, si njeriu i 8 miliardë në botë.Popullsia e botës ka pasur një rritje galopante nga viti 1650, duke kaluar nga 2.5 miliardë në 8 miliardë sot.

Të porsalindurit që përfaqësonin njerëzit e pestë, gjashtë dhe shtatë miliardë u emëruan përkatësisht në vitet 1987, 1999 dhe 2011.Pavarësisht se demografët e refuzuan idenë si ‘injorante’, një zyrtar i tha BBC -së se ata ishin të vendosur të vazhdonin me të gjithsesi.

‘Foshnja e pesë miliardë’ u ‘pagëzua’ në një spital në Zagreb, Kroaci në datën e parashikuar.Me shpejtësi në vitin 1999 dhe Adnan Mevic, i lindur në Bosnje-Hercegovinë, u shpall foshnja e gjashtë miliardë në botë nga askush tjetër veçse Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së Kofi Annan.Adnan tha se titulli i ka sjellë shumë vëmendje gjatë gjithë jetës së tij, madje i ka dhënë mundësinë të takojë heroin e tij Christiano Ronaldo.

Ai foli për të shënuar momentin historik të djeshëm, duke thënë se ishte i habitur nga rritja e madhe e lindjeve që nga lindja e tij.

Horoskop