Kuzhina / 11 Mars 2024, 18:59

Jeni duke agjëruar për Ramazan? Shmangini këto ushqime që jua vështirësojnë më shumë sakrificën

Jeni duke agjëruar për Ramazan? Shmangini këto ushqime që

Individëve që zgjedhin të agjërojnë në Ramazan nxiten që t’i kushtojnë vëmendje dietës së tyre, pasi ndërprerja e dietës së tyre të rregullt dhe mënyrave të të ngrënit gjatë muajit mund të shkaktojë disa shqetësime dhe të rrisë ndjeshmërinë ushqimore, veçanërisht kur hanë disa lloje ushqimesh të pasura me sheqer ose yndyrë.

Në përgjithësi këshillohet të shmangni, ose të paktën të kufizoni disa lloje ushqimesh gjatë Ramazanit, si p.sh.

-Ushqime të skuqura dhe të yndyrshme, të tilla si patatet e skuqura. Ky ushqim përmban një përqindje të lartë të marrjes së rekomanduar ditore të yndyrës dhe natriumit, kështu që ngrënia e shpeshtë e tyre mund të rrisë ndikimin e lodhjes dhe rraskapitjes të shkaktuar nga agjërimi në Ramazan.

-Ushqimet që përmbajnë sasi të mëdha kripe, si turshitë. Natriumi mund të dehidratojë trupin dhe të ndikojë në aftësinë e tij për të thithur lëngje.

-Ushqimet që përmbajnë sasi të mëdha sheqeri. Këto ushqime janë shpesh me kalori, por të varfëra në vlera ushqyese. Ndërsa këto ushqime i japin trupit energji të menjëhershme, energjia në përgjithësi është jetëshkurtër.

-Ushqimet që përmbajnë çokollatë ose ndonjë burim tjetër kafeine. Kafeina është një diuretik dhe mund të bëjë që trupi të humbasë lëngjet, kripërat dhe mineralet e tjera të rëndësishme të nevojshme gjatë ditës.

Horoskop