
Gripi i këtij viti më i vështiri në dekada, ekspertët: Ka shkaktuar edhe probleme me frymëmarrjen
Nëse të duket sikur çdokush është me grip në këtë periudhë, s’je i vetmi… Të paktën 24 m...
Nëse ka një recetë që fiton mbi të gjitha fantazitë e shijes, është ajo e recetës shqiptare të përgatitjes së çomlekut. Mënyra e gatimit të tij dhe shija e mrekullueshme është me të vërtetë speciale dhe të përfshin tërësisht.
Magjepsëse dhe e plotë në aromë, për këtë pjatë nuk mbeten fjalë, mjafton të lëpish gishtat dhe t’i dorëzohesh shijes së saj.
Pavarësisht se përgatitja tipike e çomlekut është ajo me mish lepuri të egër, kjo recetë mund të përgatitet me të gjitha llojet e mishrave, viçi, qengji, pule etj.
Përbërësit për 4-5 persona:
- 800 gr mish lepuri, viçi, qengji, pule(sipas dëshirës)
- 1 kg qepujka
- Kripë, pipër, rigon
- Hudhra (3-4 kokrra vendi)
- 3 domate
- Salcë speci
- Uthull
- Piper i zi
Përgatitja:
Kauardisim mishin me hudhrat dhe qepujkat deri sa të zverdhen. I shtojmë salcën e specit, domatet e grira dhe erëzat (kripë, piper, rigon). Shtojmë ujë deri sa të mbulohet mishi dhe dy lugë gjelle uthull. E lëmë të ziejë në zjarr të ngadaltë deri sa qepa dhe mishi të jenë zier mirë. Kjo gjellë përgatitet në vorbë.
Nëse të duket sikur çdokush është me grip në këtë periudhë, s’je i vetmi… Të paktën 24 m...
Deri në 1 Mars 2025, dy shenja të zodiakut do të përballen me ndryshime të mëdha jetësore që nuk do të mund t&rsq...
Ndërrimi i kristalinit nuk është vetëm një zgjidhje për problemin e kataraktës, por sot kjo teknikë mund të p&eum...