
Keni dëgjuar për butikun më të ri në Tiranë?
Tirana është kthyer në një ‘hub’ për transformime. Duke nisur nga artiketurura e deri te fashion, gjenden detaje nga m&eu...
Kjo recetë u përgatit nga Rozafa_cooking
Nuk keni bërë asgjë për darkë dhe s’keni asnjë ide se ç’të përgatisni, kjo recetë do t’ju shpëtojë.
Ingredientët: 4 – 6 kofsha pule, 1 kg kërpudha, 2 kokrra qepë, 3 thelpinj hudhra të grira, 2 degë rozmarinë, ½ filxhan çaj uji, ½ lugë çaj kripë, vaj ulliri dhe 1 lugë gjelle gjalpë.
Përgatitja: Marrim një enë të thellë ku si fillim skuqim qepën dhe hudhrat me pak vaj ulliri, gjalpë dhe kripë. Kur qepa fillon të zbutet, shtojmë kofshat e pulës duke i kthyer nga të gjitha anët në mënyrë që të marrin një të skuqur të lehtë. Vazhdojmë duke shtuar kërpudhat, të cilat i kemi pastruar dhe prerë në feta dhe rozmarinën. I përziejmë mirë dhe në fund hedhim ujin, e provojmë për kripë dhe e lëmë të marrë valë. Pasi vlon e lëmë të ziejë për 20 – 30 minuta me temperaturë të ulët. Me ndihmën e një piruni provojmë nëse mishi është gatuar dhe nëse është e nevojshme e lëmë disa minuta më shumë derisa të dalë yndyra në sipërfaqe dhe të krijojë një cipë të hollë. Ideale do të ishte e shoqëruar me një sallatë me rukola dhe domate qershi.
Tirana është kthyer në një ‘hub’ për transformime. Duke nisur nga artiketurura e deri te fashion, gjenden detaje nga m&eu...
Individët që konsumojnë më shumë kripë janë më të uritur dhe tentojnë ta teprojnë me ushqimin, duke sht...
Një tjetër eksperiencë magjike do të nis për udhëtarët duke filluar nga data 27 janar 2024. Anija më e madhe e lundrim...