Mirëqenie / 5 Mars 2024, 15:56

A bën mirë e qara për shëndetin? Flet ekspertia Diana Pushi

A bën mirë e qara për shëndetin? Flet ekspertia Diana Pushi

Në botë ka shumë njerëz të cilët konsiderohen si tepër të ndjeshëm, ose që lotojnë edhe për diçka më të vogël. Ndoshta qajnë edhe sepse e ndjejnë të nevojshme për të rikuperuar gjendjen e tyre emocionale, pas një rëndese psikologjike. Dhe në fakt është shumë në rregull të qash.

Mentorja Diana Pushi, e ftuar në emisionin “Rreze Dielli”, në RTSH, është shprehur se e qara është baras me një medikament qetësues dhe që lehtëson dhimbje, kjo pasi përmes këtij procesi lëshohen disa hormone ndihmëse.

“Është OK të qash, kemi përfitime prej të qarës. E qara përveç faktit që lëshon hormone ndihmëse që kanë qëllime të caktuara, që jo vetëm krijojnë një gjendje të gëzueshme, por ka dhe hormone që kanë efektin e lehtësimit të dhimbjes që janë sikur pi psh paracetamol, apo një medikament tjetër qetësues. Është zbuluar tashmë që ka të njëjtin efekt në trup sikur pi një medikament për qetësimin e dhimbjeve”, është shprehur Pushi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rreze Dielli (@rrezediellireporttv)

Horoskop