Mirëqenie / 28 Shkurt 2024, 14:22

Aktiviteti fizik nuk bën gjithmonë mirë, ja rastet kur duhet ta shmangni

Aktiviteti fizik nuk bën gjithmonë mirë, ja rastet kur duhet ta

Bombardimi i përditshëm me informacione të çdolloji, për mënyrat se si mund të biem nga pesha, në shumicën e rasteve nuk është ai i duhuri. Shpesh, abuzimet virtuale na çojnë në zgjidhjet e gabuara. Duhet të jeni të kujdesshëm që të mos e injoroni gjuhën e trupit, sa herë ju lajmëron me dhimbje muskulare.

Kur e teproni me ushtrimet dhe aktivitetin fizik

Njeriu ka tendencën ta shtyjë veten përtej limiteve, diçka tepër e dëmshme kjo, sidomos në rastin e aktivitetit fizik.

Shenjat që tregojnë se po e teproni janë:

Ndjesia e lodhjes së fortë e drobitëse

Humbje të energjisë,

Ftohje kronike dhe infeksione,

Pagjumësia,

Shtim në peshë,

Dhimbjet.

Atletët besojnë se në momentin që shtojnë peshë ata duhet të ushtrohen më fort e të ngrejnë më shumë pesha.

Në këtë mënyrë, rreziku është i lartë që problemet të përkeqësohen.

 

Horoskop