Mirëqenie / 21 Shkurt 2024, 21:29

Konsumoni kivi për 4 ditë dhe shikoni se si do të përmirësohet humori juaj papritur

Konsumoni kivi për 4 ditë dhe shikoni se si do të

Konsumimi i kivit mund të përmirësojë humorin brenda 4 ditëve.

Fruti i gjelbër ka përmbajtje të lartë të vitaminës C që dihet se përmirëson imunitetin dhe mirëqenien. Por tani studiuesit mendojnë se kivi ka ndikim më të shpejtë dhe më të gjatë në kohë se sa suplementet me vitaminë C.

Ekipi nga Universiteti i Otagos në Zelandën e Re zhvilloi një regjim ushqimor 8-javor në 155 të rritur me nivel të ulët të vitaminës C.

Pjesëmarrësit duhet të merrnin suplemente me vitaminë C, placebo ose të hanin dy kivi në ditë dhe më pas raportonin për vitalitetin, humorin, cilësinë e gjumit dhe aktivitetin fizik përmes sondazhit në celular.

Rezultatet e publikuara në British Journal of Nutrition treguan që kivi përmirësonte vitalitetin dhe humorin brenda 4 ditëve ndërsa duheshin 14-16 ditë që efekti të arrinte kulmin e tij.

Suplementet me vitaminë C e bënin këtë deri në ditën e 12-të.

Veç përmirësimit të humorit, kivi ka veti të tjera të njohura si ndikimi në sistemi tretës, shkëlqen lëkurën, rrit përthithjen e hekurit në organizëm si dhe është burim natyral acidi folik i cili është i nevojshëm për gratë shtatzëna.

Horoskop