Mirëqenie / 8 Nëntor 2023, 23:02

Mendërisht e fortë apo manipulatore e lindur, ja si ta kuptoni kuptohet përmes disa sinjaleve të thjeshta

Mendërisht e fortë apo manipulatore e lindur, ja si ta kuptoni

Mendërisht e fortë, apo thjesht vetëm në dukje? Është e mundur të kuptohet përmes disa sinjaleve të thjeshta. Zakonisht shumë njerëz kanë tendencë të jenë shumë të sigurt në veten e tyre, duke theksuar gjithmonë se nuk kanë frikë nga asgjë. Ndonjëherë është thjesht një qëndrim manipulues për t’ju qasur situatave të caktuara, në një mënyrë të ashpër. Në fakt, një studim i ri nga psikologët e "Rutgers University" ka gjetur se njerëzit që marrin pozicione dhe qëndrime të ashpra mund të kenë pasoja serioze.

Përkundër kësaj, gratë gjithashtu mund të manifestojnë këto sjellje. Prandaj është mirë të sqarohen se cilat janë aspektet që qëndrojnë pas një personi të fortë mendërisht. Sinjali i parë sigurisht tregon mungesën e sigurisë. Marrja e një qëndrimi të ashpër ju ndihmon të ndiheni më mirë dhe të bindeni se keni fuqinë. Por e gjithë kjo bëhet për të fshehur ndonjë pasiguri. Së dyti, individi ka tendencë të fokusohet vetëm në aftësitë e tij, në vend që të mësojë diçka të re dhe të hapë mendjen ndaj dijeve të reja.

Shenja e tretë ka të bëjë me vetëbesimin, domethënë njerëzit që duken mendërisht të fortë, janë të obsesionuar me imazhin, sepse vetëvlerësimi i tyre varet nga gjykimi i njerëzve të tjerë. Në realitet, një njeri me të vërtetë i fortë në karakter nuk duhet të shqetësohet për të provuar diçka për cilindo, sepse ai pëlqen të jetë gjithmonë vetvetja. Aspekti i katërt është shumë i zakonshëm sepse ky lloj njerëzish, gjithmonë tenton të shtypë emocionet e të tjerëve, sepse është janë vetëdijshëm për mënyrën se si mund të ndikojë në mendimet e atyre që ka para vetes.

Për më tepër, këta njerëz priren të injorojnë dhe të mohojnë dhimbjen, sepse ata gjithmonë janë të shtyrë nga krenaria dhe për këtë arsye ata e trajtojnë trupin e tyre si një makinë të vërtetë. Si pasojë këta persona mendojnë se mund të bëjnë gjithçka dhe janë të bindur se asgjë nuk mund t’i ndalojë. Prandaj, individi i fortë mendërisht tenton të mbivlerësojë aftësitë e tij. Së fundmi, sinjali i fundit ka të bëjë me kontrollin. Këta persona janë të obsesionuar nga pushteti dhe bëjnë gjithçka për të patur kontrollin mbi njerëzit. Në realitet, një karakter vërtet i fortë preferon të kontrollojë vetveten në vend të të tjerëve.

Horoskop