Mirëqenie / 20 Nëntor 2023, 19:35

Studimi britanik: Këto dy zakone të përditshme na ulin inteligjencën

Studimi britanik: Këto dy zakone të përditshme na ulin

Ka disa zakone që ne të gjithë i bëjmë çdo ditë, të cilat janë treguar nga studiuesit britanikë se dëmtojnë aftësitë mendore dhe kontribuojnë në një rënie të vazhdueshme të IQ-së.

Gjetjet vijnë nga një ndjekje pesëvjeçare e 502,643 britanikëve, nga 37 deri në 73 vjeç, të cilët iu nënshtruan testeve të kujtesës dhe inteligjencës.

Por cilat janë dy zakonet që janë treguar se reduktojnë inteligjencën?

Televizori:

Orët e gjata të shikimit të programeve televizive rezultuan në rënien e funksioneve mendore tek ata që shikonin më shumë se 3 orë TV në ditë, ndërkohë që ajo u intensifikua me kalimin e viteve.

Drejtimi e mjeteve:

Nga afro 93,000 vullnetarë që vozitën çdo ditë për më shumë se 2-3 orë, shumica ishin tashmë me prapambetje mendore në fillim të studimit.

Gjatë 5 viteve të ardhshme, aftësitë njohëse të këtyre njerëzve jo vetëm që ranë edhe më shumë, por me një ritëm më të shpejtë se pjesa tjetër e vullnetarëve, të cilët vozitën më pak ose aspak.

Horoskop