Familja / 12 Tetor 2022, 15:50

Nëse nuk ziheni kurrë me partnerin, marrëdhënia juaj ka një problem serioz

Nëse nuk ziheni kurrë me partnerin, marrëdhënia juaj ka

Ka marrëdhënie emocionale të karakterizuara nga një konflikt i fortë dhe grindje, por në fund arrijnë të zgjasin një jetë sepse partnerët dinë t’i japin një kuptim konstruktiv diskutimeve të tyre. Megjithatë, ka edhe çifte që nuk grinden kurrë, e duket se bashkëshortët janë gjithmonë në një mendje për çdo gjë, ku shpesh shmanget ngritja e zërit dhe inati dhe për jetën e qetë shtypni emocionet, ndjenjat dhe kritikat që i drejtohen tjetrit.

Megjithatë, sipas shumë studimeve, bashkëshortët që nuk shfaqin kurrë pakënaqësi, zhgënjim apo pakënaqësi janë shumë më të rrezikuar për t’u ndarë se sa ata që, nga ana tjetër, herë pas here e shfryjnë zemërimin!

Pse partnerët nuk debatojnë?

Në çiftet që nuk grinden kurrë, shpesh ka partnerë të paaftë për të toleruar konflikte, të cilët preferojnë të jenë të pakënaqur në një atmosferë paqeje të dukshme, sesa të kënaqur pas disa betejave. Përveç kësaj, disa kanë frikë të mos pranohen ose të zhgënjehen dhe të mbeten pas kur shprehin mendimet e tyre, ose nuk pajtohen me diçka për tjetrin. Së fundi, ka nga ata që nuk debatojnë kurrë, sepse kanë frikë se mos e lëndojnë partnerin dhe nuk mund të zbutin tonet e tyre, ta ofendojnë moralisht.

Të mos debatosh kurrë nuk është mirë

Por pse çiftet që nuk debatojnë kurrë janë më të rrezikuar nga ndarje apo pakënaqësi sesa ata që, nga ana tjetër, herë pas here u japin liri konflikteve? Sherri, nëse bëhet siç duhet, është një element i rëndësishëm në marrëdhënie, sepse është një stimul për krahasim për t’u njohur dhe për t’u rritur në marrëdhënie; është një mënyrë për të komunikuar pakënaqësinë e dikujt për situata që nuk shkojnë mirë dhe vetëm përmes diskutimit është e mundur të zhvillohet. Nëse partnerët për një kohë të gjatë mbysin pakënaqësinë, pakënaqësinë dhe zemërimin herët a vonë, si një bombë me sahat, ata do të shpërthejnë, duke shkatërruar atë ekuilibër të dukshëm të pasigurt. Të mësosh të debatosh herë pas here mëson të gjesh një marrëveshje midis dy bashkëshortëve dhe të çon në ndërmjetësimin dhe plotësimin e nevojave.

 

Horoskop