Familja / 15 Mars 2018, 11:53

Dhjetë ushqimet që nuk duhet të guxoni t'ia jepni qenit tuaj/ Mund t'i marrin jetën

qenntte

E kujt mund t’i rezistojë syve të një qenushi tek “ju lutet” për pak nga ushqimi juaj? Ndonëse duket sikur katërputrakët munden të hanë gjithçka, veterinerët na ndalojnë t’u japim kafshëve tona shtëpiake këto ushqime.

Arrat macadamia prishin ekuilibrin e florës intestinale të qenit duke e bërë atë të ndihet keq.

Qepë/hudhra- ushqimet që bëjnë pjesë në familjen “allium” mund të dëmtojnë qelizat e kuqe të gjakut, duke rrezikuar që qeni të preket nga anemia.

Nëse e dini që qeni juaj është intolerant ndaj laktozës, mbani larg tij ushqimet si djathë, qumësht, akullore.

Brumi i papjekur gjithashtu mund të shkaktojë probleme me aparatin tretës të qenit duke i shkaktuar atij sëmundje që mund t’i marrin dhe jetën.

Nëse avokadoja është një frut shumë i shëndetshëm për njerëzit, për qenin tuaj është rreptësisht i ndaluar.

Kumbullat dhe pjeshkat/ rreziku vjen nga farat e këtyre frutave.

Kafeina mund të shkaktojë vjellje, dehidratim, dhimbje barku dhe çrregullim të rrahjeve të zemrës tek qeni juaj.

Rrushi rrit rrezikun e sëmundjes së veshkave tek katërputraku juaj.

Karbohidratet e bukës së bardhë mund të shkaktojnë probleme të pankreasit tek qeni. GoodHouseKeeping/ LIVING

Horoskop