Menu për fëmijët 12 Shtator 2019

“Patatina” me lakër jeshile kale; Të shpejta, të shijshme, të shëndetshme

Menu për fëmijët

Ndonëse tingullon çuditshëm, nëse do i përgatisni si duhet gjethet e kësaj lakre, do ju shijojnë vërtetë si patatina.  Kjo recetë është shkëputur nga libri Ushqime që shpëtojnë jetë, ndaj mos kini dyshim se këto patatina nuk do jenë të shijshme apo të shëndetshme. Ato kanë vetëm një përbërës: lakrën kale. Shkulini gjethet nga kërcelli dhe pritini në copa të mëdha. Sigurohuni që të jenë tharë mirë, në të kundërt do të zbuten sikur janë gatuar në avull dhe nuk do të bëhen kërce. Vendosini gjethet e prera në një letër kuzhine, që të mos ngjiten, dhe piqini në temperaturë të ulët (120 gradë celsius) duke i kontrolluar shpesh që të mos digjen. Për 20 minuta ato shndërrohen shumë mirë në një vakt të lehtë dhe të shijshëm. Marinojini përpara se t’i piqni, ose shtoni erëzat e preferuara pasi të jenë pjekur. Në internet gjeni me mijëra receta. Unë ju rekomandoj të filloni me recetat e Ann Esselstyn-it në faqen e saj të internetit, Engine2Diet.com. Sa më shumë “patatina” lakre kale të hani, aq më të shëndetshëm do të jeni.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor