Kopshtaria 17 Shkurt 2020

Bimët që duhet të mbillni nëpër kopshte ose vazo për të mbajtur larg mushkonjat e mizat

Kopshtaria

Mushkonjat dhe mizat nuk janë vetëm të bezdisshme, por paraqesin gjithashtu një rrezik të konsiderueshëm shëndetësor.

Mushkonjat konsiderohen si familja më e rrezikshme e insekteve në botë dhe transmetojnë sëmundje jashtëzakonisht të dëmshme si malaria, ethe, virusi i Nilit Perëndimor dhe virusi Zika.

Për fat të mirë, ka aroma që mund të përdoren për të mbajtur mushkonjat larg pa përdorimin e kimikateve.

Prandaj, ne ju rendisim më poshtë disa bimë që mund të mbillni në kopshtin apo ballkonin tuaj. Kështu do të shpëtoni nga mushkonjat pa përdorur asnjë grimcë kimikat.

-Lavanda

-Barbaroza

-Rozmarina

-Bima e mentes

-Borziloku

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor