Turizmi / 8 Janar 2014, 15:38

Pushime dimërore në Palandöken

Stacioni Palandöken ndodhet 7 kilometra nga Erzurum në verilindje të Turqisë. Ajo pret çdo vit shumë pjesëmarrës të kampionatit të skive midis universiteteve.

Erzurum është një nga qytetet më të lartë në Turqi, aty ka borë 150 ditë në vit.

Në Palandöken, maja më e lartë arrin 3176 metra. Pistat janë ndër më të gjatat dhe më të thepisurat në botë. Ky stacion skish ka rreth 11 ashensorë.

Lartësia mesatare e dëborës në dimër është dy apo tre metra. Kushtet optimale për ski janë optimale midis 10 dhjetorit dhe 10 mars.

Horoskop