
Magjia e bizhuterive të Alba Ruços, po zgjedhja juaj cila do të ishte?
Në një botë ku bukuria nuk njeh kufij, bizhuteritë qëndrojnë si një ‘testament’ rrezatues i artit të holl&...
Një pjatë e thjeshtë, madje shumë e thjeshtë, që do t'ju zgjidhte një problem të madh në darkën e fundvitit: atë të sallatave. Sallata me angjinare dhe patate është e rafinuar dhe mbi t ëjgitha shumë e shëndetshme. Angjinaret janë perime që përmbajnë fibra dhe minerale si natriumi, kaliumi, fosfori dhe kalciumi.
Le të shohim hap pas hapi si përgatitet sallata me angjinare dhe patate:
Përbërësit (për 6-8 persona)
-1.4 kg patate të vogla të kuqe (të ndara përgjysmë)
-15 thelpinj hudhre
-Vaj ulliri
-Kripë dhe piper
-400 gr zemra angjinaresh të marinuara dhe të prera në feta
-85 gr rukola
Përgatitja:
-Piqni patatet me hudhrat, vajin, kripën dhe piperin në 230 gradë Celsius për 25 minuta, derisa të jenë të buta dhe me ngjyrë të artë.
-Kur të ftohen, përziejini me zemrat e angjinareve dhe rukolën.
-Përziejini me vaj, uthull ose emulsionin tuaj të preferuar.
-Kjo pjatë mund të serviret edhe e vakët dhe t'ia hidhni rukolën momentin e fundit, prë të evituar tharjen e saj.
Në një botë ku bukuria nuk njeh kufij, bizhuteritë qëndrojnë si një ‘testament’ rrezatues i artit të holl&...
E mbani mend periudhën e artë të lulëzimit të rrjeteve sociale, si Facebook apo Instagram? Dy realitete të reja teknologjike q&e...
Të dyja i kemi parë shumë të afërta me njëra- tjetrën, duke shijuar dreka e darka madje dhe familjare ku siç e kemi ...