Kuzhina / 10 Korrik 2020, 16:18

Rikota e pjekur (gjizë e pjekur)

Rikota e pjekur (gjizë e pjekur)

Nga @papare_thebeautyofsmallthings

Embëlsira më e lehtë e verës pa miell, sheqer dhe pa yndyrë. Koha e përgatitjes: 2 minuta dhe koha e pjekjes 20 minuta.

  300 g gjizë pa kripë

  3 të verdha veze

  1 lugë e madhe me mjaltë

  1 lugë e vogël kurkumë (shafran indie)

   Lëkurë limoni

  Vanilje

Në blender vendosim të gjithë përbërësit dhe i bluajmë pure, masën e hedhim në forma silikoni dhe e pjekim 20-25 minuta me 180 gradë. E shërbejmë me reçel fruta pylli dhe gjethe limoni pasi të jetë ftohur plotësisht madje më e mirë është e ftohtë nga frigoriferi.      

Ju bëftë shumë mirë!

Horoskop