Shtepia 27 Tetor 2020

Ushqimet në frigorifer nuk vihen dosido, ja ç’ duhet të bëni

Shtepia

Në frigorifer si në çdo vend tjetër të shtëpisë nuk duhet të mungojë rregulli dhe pastërtia.
Nëpërmjet këtyre dy aspekteve, produktet e ruajtura në këtë pajisje do të jenë më afat-gjatë. Ja ku i keni të gjitha mënyrat si të rregulloni frigoriferin tuaj.

Çfarë të ruani në raftet e sipërme

Rafti i mesit dhe ai i sipërm i frigoriferit është vendi ideal për të ruajtur ushqime që nuk gatuhen ose janë gati për tu ngrënë siç janë djathi, kosi etj. Në rastin e sipërm duhet të tregoni kujdes dhe të siguroheni që sistemi i ventilimit apo freskisë në pjesën e pasme nuk bllokohen nga paketime të mëdha ushqimore.
Raftet e poshtme mund të përdoren për ushqime që duhen gatuar.
Çelësi i sistemimit të ushqimeve sipas rafteve është që ushqimet që konsumohen më shumë të jenë sa më të aksesueshme dhe të qarta për syrin dhe mendjen.

Koshi i perimeve
Perimet dhe frutat e kanë vendin në koshin e freksët dhe nuk duhen përhapur nëpër rafte kuturu. Ai krijon terrenin e lagësht që i nevojitet frutave dhe perimeve të ruajnë lëngjet por edhe ushqyesit e pasur.
Barishtet mund t’i mbështillni me një letër kuzhine të lagur dhe më pas në një qese plastike. Në këtë mënyrë ato do të jenë më jetë-gjatë dhe më të freskëta. Kujdes me frutat si mollët, dardhat, pjepri e të tjera me bërthamë të cilat nuk duhet të qëndrojnë pranë produkteve të tjera të tokës sepse përshpejtojnë kalbjen e tyre.

Çfarë të ruani në ngrirje

Raftet e poshtme dhe fundore të seksionit të ngrirjes janë të përshtatshme për ushqime që kanë nevojë për një temperaturë të caktuar.
Këtu përfshihet: mishi i shtazëve, shpendëve, peshqit që nuk konsumohen aq shpesh por edhe buka.
Mënyra më e mirë e bukës është në ngrirje dhe jo në raftet e sipërme të frigoriferit.

Cilat janë ushqimet që nuk duhet të ruani kurrë në frigorifer

Sipas ekspertëve, frigoriferi është zgjedhja e gabuar për agrumet, avokadon, bananet, domatet dhe ananasin.
Temperatura e ftohtë e frigoriferit është shkatërrimtare për aromën por edhe shijen e tyre.

 

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor