Menu vere 17 Prill 2021

Speca të shijshme në tigan

Menu vere

Përbërësit:

1 thelpi hudhër

1 spec i kuq

1 spec i verdhë

2 lugë gjelle vaj ulliri e.v

Kripë

10 gjethe borziloku

Përgatitja:

Pastroni specat, pritini përgjysmë, hiquni farat dhe më pas pritini në shirita e më tej në kuadrate.

Në një tigan, ngrohni vajin e ullirit, shtoni hudhrën dhe kur kjo e fundit të jetë skuqur, shtoni cpecat. Kalojini në zjarr të lartë për 4 minuta, më pas uleni zjarrin, shtoni pak kripë, 5 gjethe borzilok, vendosini tiganit kapakun dhe lërini të gatuhen edhe pak duke i përzier herë pas here me lugë druri.

Në fund, hiqni hudhrën, ngriheni dhe njëherë nxehtësinë duke i lënë edhe për disa minuta derisa specat të thithin plotësisht lagështinë e tyre. Servirini të ngrohta, të shoqëruar me borzilok të freskët.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor