Mirëqenie / 19 Prill 2021, 16:52

Ja cfarë duhet të dini SOT për parfumin e brandit më të njohur në botë i cili feston 100–VJETORIN!

Ja cfarë duhet të dini SOT për parfumin e brandit më të

Chanel N ° 5 pa dyshim është parfumi më I njohur në botë dhe pa diskutim SOT e njohim të gjithë.

Në vitin 1921, Chanel N ° 5 doli në treg. Ishte aroma e parë e krijuar nga një stilist vizionar

Gabrielle Chanel, e cila ishte gjithashtu dizajnerja e parë që krijoi ​​një aromë nën emrin e saj.

Qëlimi?

Të çlironte feminitetin nga kufizimet e nuhatjes. Ajo përdori krijimet e saj për të pohuar një stil të ri. Gjatë kësaj epoke, aromat në treg përgjithësisht,  gratë i kufizonin në aromën e një lule të vetme, të tilla si zambaku i luginës, vjollca ose jasemini.

Ja cfarë duhet të dini SOT për parfumin e brandit më të

Duke thyer traditat e kohës së saj, gjurma e aromës N ° 5 është një reflektim i Gabrielle Chanel. Imazhi i saj pasqyrë sot perçon edhe një aromë.

Me N ° 5, Ernest Beaux projektoi një përbërje avangarde, duke kombinuar natyrën më të mirë

Dhe përbërësit me molekula sintetike të quajtura aldehide, të cilat ishin ende të reja në atë kohë.

N ° 5 i shmanget krahasimit me aromat e tjera dhe nuk përputhet me asnjë rregull. Falë karakterit të saj radikal, ajo u bë pika kulmore që nisi epokën moderne të parfumit dhe ndryshoi historinë e saj.

N ° 5 është një aromë pioniere, një revolucion.

Ja cfarë duhet të dini SOT për parfumin e brandit më të

Që nga krijimi i saj në 1921, N ° 5 ka qenë për CHANEL, ashtu sic është gramatika për gjuhën.

Ky produkt ka qenë gjithmonë përcaktuese, ka qene stili i të gjitha aromave të tjera të CHANEL.

N ° 5 mbetet forca lëvizëse dhe shpirti i Shtëpisë duke u bërë kështu një burim i pafund frymëzimi.

Sot ekzistojnë pesë interpretime të ndryshme, përfshirë Parfumin origjinal.

Ja cfarë duhet të dini SOT për parfumin e brandit më të

1.       N°5 PARFUM (1921) - “Pika e fillimit ishte një aromë shumë e pasur me lule, e cila ishte krejtësisht e re në atë kohë. Duke ditur që Gabrielle Chanel dëshironte që aroma e saj të ishte "e paimitueshme", parfumieri Ernest Beaux përfshiu përbërësit më luksozë që dispononte në formulën e tij: lulet e rritura në Grasse.  Buqeta e saj intensive me lule përmban një element të veçantë përzierje trëndafili dhe jasemini.

2.       N°5 EAU DE TOILETTE (1924)  - Tre vjet pas kompozimit të Parfumit, Ernest Beaux krijoi variacionin e parë të N ° 5. Natyra shumë e çmuar e Parfumit justifikoi shpejt nevojën për një version më të lehtë të tij. Kjo i qëndroi besnike frymës së origjinalit. Ky produkt dallohet nga nuancat e tij të thata, të gjalla të cilat kompensohen nga aroma e thellë e drurit. Këto dy nota drunore mbështesin ate buqetën me lule jasemini, trëndafili dhe ylang-ylang dhe përmirësohen nga aldehidet që janë unike për N ° 5.

3.       N°5 EAU DE PARFUM (1986) - Duke vëzhguar sesi evoluonin tendencat e aromave, Jacques Polge krijoi një interpretim të tretë të N ° 5 në 1986. Eau de Parfum ofroi një përqëndrim të ri që ringjalli sensualitetin.Synimi ishte të ruhej sa më shumë nga pasuria e Parfumit, si nga këndvështrimi i nuhatjes ashtu edhe nga aspekti I ngjyrave e qelibarit të aromës. Në këtë përbërje, buqeta me lule-aldehidike është luksoz dhe i pasur. Një notë vanilje i jep aromës nënshkrimin e saj të veçantë oriental.

4.        N°5 EAU PREMIÈRE (2008) - Në vitin 2008, Jacques Polge krijoi ​​një version të katërt të N ° 5, që ishte i lehtë dhe shkëlqyes. Parfumieri u përpoq të imagjinonte se si N ° 5 do të nuhatej nëse do të kishte një gamë te lëndëve të para në kohën e krijimit të saj. Për të interpretuar përsëri nënshkrimin e

aromave origjinale, ai përdori muskët e bardha, të cilat ishin të gjithëpranishëm në aromat e

Vitet 2000, si dhe aldehidet e zhvilluara nga CHANEL nga esencat e agrumeve. Gjurma e aromës së Eau Première zbulon një strukturë tjetër, më afër lëkurës dhe kjo mbetet shumë e ngjashme me N ° 5.

5.        N°5 L'EAU (2016) - Në vitin 2016, Olivier Polge krijoi një variacion të ri, të udhëhequr nga dëshira për freski. “Doja të luaja me kufijtë e identitetit të saj, ”zbulon parfumieri. “Merrni imazhin që përcjell N ° 5 dhe bëjeni atë më të lëngshme. AI e bazoi përbërjen e tij rreth drurit të kedrit, i cili nënvizon një gjurmë të aromës me teksturë që është më pak mbështjellës se interpretimet e tjera. I freskët, me lule, N ° 5 L’EAU hapet me një agrume - limoni, mandarina dhe portokalli. Trëndafili dhe jasemini bashkohen me një notë të re, te fraksionuar të ylang-ylang. N ° 5 L’EAU është mbase variacion që ndryshon më shumë nga të tjerët.

Ja cfarë duhet të dini SOT për parfumin e brandit më të

 

 

Horoskop