Kuzhina / 27 Qershor 2021, 00:08

Kasata me fruta në shtëpi; Receta ideale për ditët e nxehta

Kasata me fruta në shtëpi; Receta ideale për ditët e nxehta

Lëpirëset dhe kasatat e ftohta shijojnë shumë dhe na shuajnë etjen në këto ditë të nxehta, por për t’i bërë sa më të shëndetshme Living ka zgjedhur frutat! Një ide nga Martha Steëart për të gjithë pjestarët e familjes

Perberesit:
Fruta të stinës (kivi, luleshtrydhe, boronica, pjeshkë, mango e të tjera) lëng sipas dëshirës (Fanta, Coca-Cola, lëng frutash, Sprite e të tjera)
Pergatitja:
Lajmë frutat, i qërojmë sipas nevojës dhe i ndajmë në copa jo shumë të vogla. Kivit i ndajmë në feta të rrumbullakëta, luleshtrydhet, pjeshkët dhe mangon i ndajmë në
feta.
Mbushim format plot me fruta duke i ngjeshur pak me dorë. Shtojmë pjesëpjesë lëngun, i kontrollojmë format që të jenë të mbushura mirë deri në fund dhe të mos kenë hapësira. U vëmë nga një shkop akulloresh dhe i lëmë në frigorifer në ngrirje për një natë. Nëse nuk keni forma të posaçme, mund të përdorni gota kosi bosh.

Horoskop