Turizmi / 18 Dhjetor 2021, 17:17

O Berat ç'e pate fat! Qyteti i një mbi një dritareve duket PËRRALLOR këtë fundvit

O Berat ç'e pate fat! Qyteti i një mbi një dritareve duket

Këtë fundvit të gjitha rrugët nuk të çojnë në Romë, por në Berat. "Qyteti i një mbi një dritareve", pjesë e trashëgimisë botërore të UNESCO-s që prej '2008-s, ka veshur mantelin festiv dhe duket më magjepsës se kurrë.

O Berat ç'e pate fat! Qyteti i një mbi një dritareve duket

O Berat ç'e pate fat! Qyteti i një mbi një dritareve duket

Rrugicat e kalldrëmta, ura e Goricës që ndan lagjen me të njëjtin emër nga Mangalemi, por edhe sheshi kryesor i qytetit shkëlqejnë nën vezullimin e dritave shumëngjyrëshe dhe janë kthyer në një sensacion edhe në rrjete sociale.

O Berat ç'e pate fat! Qyteti i një mbi një dritareve duket

O Berat ç'e pate fat! Qyteti i një mbi një dritareve duket

O Berat ç'e pate fat! Qyteti i një mbi një dritareve duket

Ajo që ka tërhequr vëmendjen e të gjithëve, është një arush gjigant i cili të bën të mendosh sikur je në Disneyland.

O Berat ç'e pate fat! Qyteti i një mbi një dritareve duket

Të vegjlit janë ata që shijojnë më shumë praninë e tij, por nuk mbeten pas as më të rriturit që përfitojnë nga rasti për të bërë sa më shumë foto.

O Berat ç'e pate fat! Qyteti i një mbi një dritareve duket

O Berat ç'e pate fat! Qyteti i një mbi një dritareve duket

Nëse nuk keni bërë akoma plane për këtë vit, futeni Beratin në listën e destinacioneve tuaja sepse ky qytet mbetet një nga grishjet më të forta për turizmin e historisë, artit e kulturës në Shqipëri.

Horoskop