Floket 4 Shkurt 2022

Nëse jeni bërë bionde, këto 3 këshilla do t'ju vijnë në ndihmë për të patur flokë sa më të shëndetshëm

Floket

Pak rëndësi nëse jeni të bionde nga lindja apo falë lyerjeve të shpeshta, të qenit bionde duket sikur është një trend që nuk del kurrë nga moda. Por sa e lehtë është të kujdesesh për flokët biond♪7, për më tepër lexoni këshillat e mëposhtme.

1.Përdorni një shampo të posaçme për flokët biondë: Nëse keni flokë të verdhë, gri apo platin mos mendoni se do të kurseni duke përdorur shampon që përdorë mamaja ose motra. Është e këshillueshme të blini një shampo specifike që i përshtatet nuancës suaj, kjo do të shmangë krijimin e rrënjës ngjyrë portokalli me kalimin e kohës.

2.Bëni maska me proteina: Flokët që kanë një ngjyrë të celur kanë tendencë të këputen dhe të jenë më të brishtë krahasuar me flokët ngjyrë të errët. Maskat e bëra në shtëpi me vezë apo majonezë ose maskat e gatshme me proteina janë shumë të mira për ushqimin e flokut dhe forcimin e tij.

3.Evitoni ujin që përmban shumë minerale: Dushi me ujë të tejmbushur me minerale do ta kthejë në gri ngjyrën bionde. Kështu që për ta shmangur ndryshimin e ngjyrës, provo këtë truk të thjeshtë. Në ujin e fundit, për shpëlarje, hidh një aspirinë brenda për të zhdukur mineralet.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor