Mirëqenie / 22 Shkurt 2022, 13:47

Kujdes nga fryrja e barkut, është simptomë kryesore e këtij kanceri

Kujdes nga fryrja e barkut, është simptomë kryesore e këtij

Tre të katërtat e grave nuk e dinë se fryrja e barkut është një simptomë kryesore e kancerit të vezoreve. Një sondazh me 1000 gra në Britani për kancerin e vezoreve zbuloi se 79 për qind e grave nuk e dinin që fryrja e barkut është një simptomë e kësaj sëmundje. Gjashtëdhjetë e tetë për qind ishin të pavetëdijshme se dhimbja e barkut është një shenjë dhe 97 për qind nuk ishin të vetëdijshme se edhe fryrja është një simptomë.

Shumica e grave (99 përqind) nuk e dinin se nevoja për të urinuar më urgjentisht është gjithashtu një shenjë, ndërsa provat tregojnë se grave shpesh mund t'u thuhet se simptomat e tyre janë më shumë të ngjashme me simptomat  e sindromës së zorrës së irrituar (IBS). Kanceri i vezoreve nuk mund të kapet nga kontrolli për kancerin e qafës së mitrës. Kanceri i vezoreve vret rreth një të tretën e grave në vitin e parë pas diagnozës dhe shpesh diagnostikohet në fazat e vona ndërkohë që çdo vit po rritet gjithnjë e më shumë numri i grave të prekura. Njohja e simptomave është thelbësore për të gjithë.

I vetmi person që mund të kuptojë simptomat e kancerit jeni ju, kështu që duhet të bëheni shumë të vetëdijshme për trupin tuaj. Flisni me mjekun e familjes dhe mos kini frikë të të përmendni kancerin ovarian nëse jeni të shqetësuara. Simptomat e kancerit ovarian mund të jenë të vështira për t'u njohur, veçanërisht në fillim. Ato shpesh janë të njëjta me simptomat e problemeve më pak serioze, të tilla si sindroma e zorrës së irrituar (IBS) ose sindroma para-menstruale (PMS).

Simptomat më të zakonshme të kancerit ovarian janë: Ndjeheni vazhdimisht të fryr, barku është i fryrë, ndjenja e shpejtë e ngopjes kur ha ose humbja e oreksit, nevojë për urinim më shpesh ose më urgjentisht se zakonisht Simptoma të tjera mund të përfshijnë: Dispepsi e vazhdueshme ose vjellje, dhimbje gjatë seksit, një ndryshim në zakonet tuaja të zorrëve, dhimbje shpine, gjakderdhje vaginale – veçanërisht gjakderdhje pas menopauzës, ndjeheni të lodhura gjatë gjithë kohës, rënie nga pesha.

 

 

Horoskop