Shendeti mendor 6 Prill 2022

Librat që do t'ju motivojnë sa herë të ndiheni keq me vetëbesimin

Shendeti mendor

Është krejtësisht njerëzore ndonjëherë të ndihesh i pasigurt, të duash të jesh ndryshe, ta konsiderosh veten "jo mjaftueshëm". Mekanizmat mendorë në të cilët ne vazhdimisht biem, rrezikojnë të minojnë vetëvlerësimin tonë.

Për të jetuar më mirë, duhet të mësoni të keni më shumë vetëvlerësim. Shoqëria e sotme, në fakt, është e mbushur me njerëz të përqendruar gjithnjë e më shumë në sukseset e të tjerëve, të pasigurt dhe hiperkritikë ndaj vetes. Por rënia në këto mekanizma mendorë mund të komprometojë qetësinë e nevojshme për të përballuar ekzistencën në mënyrën e duhur. Ekziston një strategji e mirë që mund të përpiqeni  ta zbatoni: mund të mësoni ta doni veten më shumë.

Pse është e rëndësishme të rrisni vetëbesimin

Të jesh rehat me veten do të thotë të kesh një qasje të lumtur ndaj jetës. Marrja e gjërave pozitivisht, në fakt, na ndihmon të ecim përpara në mënyrë paqësore edhe në momentet "jo të mira". Kjo sepse jemi të vetëdijshëm se të bësh gabime është gjithashtu njerëzore dhe nuk është sinonim i dështimit, përkundrazi, është mundësia e rritjes dhe evolucionit.

Është e rëndësishme të ndalojmë së fajësuari veten për të metat tona dhe të fillojmë të vlerësojmë pikat e forta që na karakterizojnë. Besoni në aftësitë tuaja dhe në atë që ju bën unikë. Vetëm në këtë mënyrë, do të jemi njerëz më të mirë edhe me të tjerët, sepse mbajtja e një qëndrimi më pak kritik ndaj vetes do të na lejojë automatikisht të zhvillojmë më shumë mirëkuptim dhe dashamirësi ndaj të tjerëve.

Këtu janë disa libra që mund të na ndihmojnë në këtë proces, por fillimisht le t'i hedhim një sy kësaj videoje dhe të zbulojmë disa arsye të mira pse ia vlen të forcojmë dashurinë për veten.

Por si mund ta ndryshojmë imazhin që kemi për veten? Si ta rrisim vetëvlerësimin? Këtu janë disa libra që mund të na ndihmojnë të transformojmë mënyrën se si i shohim gjërat dhe të na mësojnë të jemi rehat me veten dhe ata që na rrethojnë.

Librat i gjeni ne Bookland.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bookland (@bookland.al)

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor