Keshilla bukurie 7 Prill 2022

10 këshilla si t'i vendosni qerpikët falsë në shtëpi si një profesioniste e vërtetë

Keshilla bukurie

Një nga pjesët më të rëndësishme të make-up-it janë qerpikët. I bëjnë sytë tuaj të duken rinorë dhe i jep shumë shkëlqim fytyrës tuaj. Ka raste kur ju duhet të vendosni pak më shumë. Edhe pse keni dëgjuar për qerpikët falsë, ju ende mund të keni dyshime për aplikimin e tyre. Në këtë artikull do të gjeni  dhjetë këshilla si të vendsoni qerpikët falsë.

•Prisni qerpikët falsë përpara aplikimit: Një nga gabimet që duhet shmangur kur vendosni qerpikë falsë është nxjerrja e të gjithë shiritit drejt nga paketa. Secili person ka sy të ndryshëm, kështu që duhet t'i rregulloni qerpikët tuaj që t'ju përshtaten. Filloni të shkurtoni nga skajet e jashtme të brendshme derisa të arrini gjatësinë e dëshiruar. Gjithashtu, sigurohuni që të prisni skajet e vogla që mund të hyjnë në sytë tuaj ose të irritojnë sytë e ndjeshëm.

•Sigurohuni që të përdridhni qerpikët tuaj: Një këshillë tjetër është të lakoni qerpikët. Në këtë mënyrë, ata do të jenë të kthyer, ashtu si qerpikët falsë që do të vendosni. Kjo do t'ju lejojë të kombinoni dy grupet e qerpikëve (qerpikët tuaj dhe qerpikët që keni blerë në dyqan) në mënyrë më të qetë dhe më të lehtë.

•Së pari shtoni rimel në qerpikët tuaj: Qerpikët janë për t'i shtuar asaj që tashmë keni. Për të shtuar ngjyrën dhe madhësinë e qerpikëve tuaj dhe për t'i përzier më mirë qerpikët tuaj natyralë me qerpikët falsë, aplikoni fillimisht rimel.

•Lëreni rimelin tuaj të thahet përpara se të aplikoni qerpikët falsë: Pasi të keni lyer qerpikët natyralë me rimel, thajini ato përpara se të vendosni qerpikë falsë. Kjo redukton papastërtitë dhe dëmtimet dhe konsumimin e padëshiruar të qerpikëve falsë.

•Kushtojini rëndësi gjitësit që po përdorni: Nëse keni sy të ndjeshëm ose alergjenë të njohur (dhe nëse jo), kontrolloni përbërësit e ngjitësit të qerpikëve. Një komponent që mund të shkaktojë probleme është cianoakrilati që gjendet në të gjithë ngjitësit e qerpikëve.

•Mund të ndodhin djegie, ënjtje dhe kruajtje, por kjo është e rrallë. Kini kujdes të mos e teproni me ngjitësin, lini një hapësirë ​​të vogël (1 mm) midis ngjitësit dhe lëkurës/qepallave.

•Përdorni piskatore ose aplikues qerpikësh për të trajtuar qerpikët: Ju mund t'i lëvizni qerpikët me gishta në çdo kohë, por është më e sigurt të përdorni piskatore ose një aplikues qerpikësh. Kur përdorni gishtat, bëni kujdes që të mos i tërhiqni qerpikët anash nga ena (qerpikët mund të humbasin formën e tyre). Në vend të kësaj, tërhiqeni poshtë dhe rrëshqisni butësisht nga ena.

•Mos përdorni shumë ngjitës: Mos bëni gabimin e një amatoreje që aplikon shumë ngjitës për qerpikët e rremë. Gjithçka që ju nevojitet është një vijë e barabartë që mbulon rreshtin.

•Lëreni ngjitësin të thahet në një konsistencë ngjitëse: Kur qerpikët e falsë janë ngjitur, thajini ato pak derisa të bëhen ngjitëse. Disa vajza tundin qerpikët për të përshpejtuar procesin..

•Vendosni qerpikët falsë pikërisht mbi vijën e qerpikëve: Vendosni qerpikët falsë pak mbi vijën e qerpikëve. Lëkura më afër qepallave duhet të jetë 1 mm. Kjo e mban ngjitësin larg nga zona e brishtë e vijës së qerpikëve dhe ruan të njëjtën distancë kur bëni zgjatime të qerpikëve.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor