Pastrimi 8 Prill 2022

Dy përbërësit e kuzhinës që "zbërthejnë" gjithë papastërtitë e WC

Pastrimi

Pastrimi i tualetit është një nga punët "më të frikshme". Kjo është veçanërisht e vërtetë kur tualeti është lënë për periudha të gjata kohore pa u pastruar mirë, duke lejuar që të krijohen papastërti dhe smërç. Megjithatë, ka mënyra të shpejta e të lehta edhe për këtë problem. Përgjigjja mund të jetë e fshehur në një dollap kuzhine.

Për të pastruar mirë WC, nevojitet acid. Mund të filloni me uthull të bardhë (megjithëse edhe llojet e tjera të uthullës funksionojnë po aq mirë). Hidheni uthullën në një shishe me sprucim, spërkatni WC dhe lëreni pesë minuta të veprojë. Pas pesë minutash, pastrojeni mirë.

Për shkak të përqindjes së lartë të acidit acetik në uthull, duke i dhënë asaj vlerën e ulët të pH-së, lëngu funksionon mirë për të luftuar akumulimin e papastërtive. Meqenëse guri gëlqeror përbëhet nga karbonat kalciumi, një alkalik, aciditeti i uthullës punon për të thyer depozitat e forta. Uthulla është gjithashtu një metodë relativisht me kosto efektive për pastrimin e tualetit, të cilin e gjeni me çmim shumë të ulët në supermarket.

Disa ekspertë pastrimi rekomandojnë gjithashtu përdorimin e sodës së bukës së bashku me uthull për një pastrim natyral shtesë. Derdhni një filxhan uthull dhe kalojeni rreth tualetit duke përdorur një furçë tualeti. Më pas, shtoni një filxhan sodë buke në tasin e tualetit. Kjo do të krijojë një veprim të gazit ndërsa dy substancat reagojnë, që punon për të zbërthyer gurin gëlqeror.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor