Kujdesi per fytyren 18 Prill 2022

Jo vetëm për trupin, kupat bëjnë mrekulli edhe për lëkurën e fytyrës; si t'i përdorni dhe përfitimet

Kujdesi per fytyren

Nëse doni lëkurë më të fortë, rrezatuese dhe më të re këtë pranverë, çelësi është prkatika me kuypa. Ndërsa mëngjeset zakonisht kalojnë me nxitim, mbrëmjet ofrojnë më shumë mundësi për t'u kënaqur në një banjë luksoze, për të nxjerrë në pah arsenalin e plotë të bukurisë, ndoshta edhe për të shijuar një gotë verë.

Kupëzimi është praktikuar me shekuj në Mjekësinë Tradicionale Kineze. Nëpërmjet thithjes së butë të lëkurës stimulohen si muskujt ashtu edhe qarkullimi i gjakut. Si rezultat, pikat e tensionit dhe dhimbjet lehtësohen menjëherë. Reduktimi i inflamacionit, riparimi i qelizave si dhe kullimi limfatik janë përfitimet e shtuara të kupave. Kjo do të shpjegonte pse shumë atletë që pajtohen në trajtime, shpesh i nënshtrohen kupave të trupit. I njëjti koncept mund të zbatohet për kupat e fytyrës.

Teknika për forcimin dhe skulpturimin

Është rekomanduar që njëra të fillojë në të dyja anët e mjekrës, duke shtypur bazën për të krijuar thithje të butë. Për përdoruesit për herë të parë që mund ta kenë të ndërlikuar këtë, gjithmonë sigurohuni që kupa të jetë e shtypur në sipërfaqen e lëkurës për të arritur thithjen. Si çdo masazh fytyre, rrëshqisni ngadalë mjetin lart. Për forcimin dhe skulpturimin, bëni të njëjtën gjë në zonat poshtë mollëzave apo edhe nën mjekër. Kupat me përmasa më të mëdha janë ideale për këtë. Papritur problemet e ditës do të zhduken.

Linjat e vetullave, këmbët e pulës dhe rrudhat tradhtojnë moshën. Ato janë pengesa bukurie, aq sa janë tipare që tregojnë historinë tonë. Plakja me hijeshi është e ndërlikuar në këtë mënyrë. Sigurisht, mund të merrni rezultate të menjëhershme nga mbushësit, procedurat kozmetike dhe trajtimet. Ky premtim i rinisë në një çast mund të vijë me disa pasoja të njohura edhe si "fytyra e tretë". Nuk ka asgjë më të trishtueshme se të shohësh një fytyrë të shndërrohet në diçka pothuajse të panjohur. Po kështu, një grua që duket si versioni më i mirë i vetes në moshën e saj reale, jo një dekadë më parë, është në çdo kuptim një frymëzim.

Kupa e fytyrës, si trajtimet e tjera holistike të bukurisë, përmirëson tiparet natyrore duke nxitur formimin e qelizave të reja të gjakut. Nuk premton një fytyrë të re, por një fytyrë që është dukshëm më e ndritshme dhe më e fortë. Nëpërmjet thithjes së butë të lëkurës, ky mjet bukurie, i përdorur nga bukuroshet aziatike në kohët e lashta, përmirësohet qarkullimi i gjakut dhe oksigjenit. Kjo lë lëkurën të ndihet menjëherë e freskuar dhe rinovuar.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor