Probleme te perditshme 26 Prill 2022

A janë të domosdoshme sytjenat që mos të varet gjoksi?

Probleme te perditshme

Kur bëhet fjalë për trupin dhe shëndetin e grave, ka disa mite që hasim shpesh. Një nga mitet është për rëndësinë e sytjenave dhe mënyrën se si ato janë "imperative" për gjoksin. Megjithatë, veshja e një palë sytjenave është më shumë një zgjedhje personale sesa një shqetësim shëndetësor. Miti në lidhje me sutjenat u rrëzua nga Dr Tanaya e cila njihet si Dr Cuterus në Instagram.

Në një postim të fundit në Instagram, Tanaya trajtoi mitin se mosmbajtja e sytjenave mund të çojë në rënien e gjoksit, e cila njihet edhe si ptosis. Sipas saj, veshja ose mosvënia e sytjenave nuk ndikon në shëndetin e gjoksit pasi është më shumë një “deklaratë mode”.

Ajo shpjegon në një video në Instagram se kjo është një zgjedhje personale, edhe pse shumë njerëz mund të mendojnë se të brendshmet mund t'i bëjnë gjoksin dhe thithkat e tyre të duken të forta. Megjithatë, ajo sqaroi gjithashtu se për gratë me gjoks të madh, veshja e një sytjenave mund të jetë mbështetëse gjatë ushtrimeve ose vrapimit.

Dr Tanaya gjithashtu sqaroi se njeriu është i lirë të zgjedhë nëse dëshiron të veshë sytjena apo jo. “Të mos vishni sytjena nuk do t’i bëjë gjinjtë tuaj të varur apo të varur”. Ajo sqaroi gjithashtu se veshja e sytjenave me tela nuk do të shkaktojë kancer.

Ndërsa Andrea Madrigrano kirurge e gjirit dhe profesore e asociuar e kirurgjisë në Qendrën Mjekësore të Universitetit Rush në Çikago tha se për gratë me gjoks më të madh, dhimbja e shpinës gjithashtu mund të jetë një problem. Prandaj, veshja e sytjenave mund t'i ndihmojë me dhimbjet e shpinës, si dhe problemet e qëndrimit.

Madrigrano shpjegoi se gjinjtë e mëdhenj dhe të rëndë mund të bëjnë tendosje të tepërt në muskujt poshtë gjinjve, të cilët, nga ana tjetër, mund të shkaktojnë dhimbje gjoksi, shpine dhe shpatullash. Ajo shtoi se në raste të tilla veshja e sytjenave mund të ndihmojë zbutjen e disa prej atyre dhimbjeve, si dhe të ndihmojë me qëndrimin. Mbështetja që ofrojnë sytjenat heq pjesën më të madhe të peshës së gjoksit tuaj nga gjoksi, shpina dhe shpatullat tuaja, gjë që minimizon ndjeshëm atë tendosje.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor