Turizmi / 27 Prill 2022, 13:09

Nëse planifikoni një udhëtim me avion së shpejti, duhet t'i dini patjetër këto rregulla

Nëse planifikoni një udhëtim me avion së shpejti, duhet

Një grup stjuardesësh kanë zbuluar këshillat e tyre më të mira për valixhet e pushimeve, duke shpjeguar pse rrobat nuk duhet të palosen. Me dokumente të panumërta për të rregulluar dhe akomodimin për të rezervuar, përgatitja për një udhëtim nuk është diçka e lehtë dhe paketimi i valixheve nuk e bën më të lehtë procesin. Disa stjuardesa kanë ndarë disa këshilla dhe truke që kanë mësuar gjatë rrugës për të siguruar që procesi i paketimit të shkojë shumë më mirë.

Bëni një listë

Nëse keni udhëtuar ndonjëherë ose keni qëndruar diku për një kohë, ka shumë mundësi që në mes të nxitimit të keni harruar të paketoni një ose dy artikuj. Profesionistët rekomanduan të shënoni një listë të gjërave që ju nevojiten gjatë gjithë udhëtimit. Kjo, jo vetëm që do të zvogëlojë rrezikun e lënies së gjërave thelbësore, por gjithashtu do t'ju ndihmojë të kurseni kohën e rëndësishme të paketimit.

Mos i palosni rrobat

Palosja e rrobave duket e natyrshme por, sipas anëtarëve të ekuipazhit të kabinës, është një gabim i madh kur bëni paketimin për pushime. Në vend të kësaj, ato sugjeruan t'i rrotulloni fort veshjet, kjo do t'i bëjë ato më kompakte dhe do t'ju japë hapësirë ​​shtesë në çantë. Ata gjithashtu pohuan se kjo metodë mund t'ju ndihmojë të shmangni, ose të paktën të reduktoni, rrudhat e veshjeve.

Të gjithanshmet janë një domosdoshmëri

Stjuardesat sugjerojnë të zgjidhni rroba që mund të përdoren pothuajse në çdo situatë. Zgjedhjet e tyre më të mira përfshijnë xhinse dhe bluza të thjeshta.

Lini hapësirë ​​shtesë

Gjatë përgatitjes së çantës, shumica prej nesh e paketojnë atë plot. Megjithatë, stjuardesat sugjeruan, që kur niseni në udhëtim, duhet të lini gjithmonë hapësirë ​​shtesë. Edhe pse nuk është vendimtare, ju mund të bini në dashuri me një suvenir të lezetshëm ose një shall mëndafshi elegant për të cilin tani nuk do të keni vend.

Mbingarkesa është "JO"

Shumica prej nesh kanë paketuar një grusht artikujsh "për çdo rast" të paktën një herë, duke ju lënë një valixhe që është disa paund më e rëndë se kufiri i lejuar. Por stjuardesat shpjeguan se pushuesit duhet të paketojnë vetëm atë që synojnë të përdorin gjatë gjithë udhëtimit dhe t'i përmbahen listës së kontrollit.

 

Horoskop