Modë 1 Maj 2022

I ka veshur edhe princeshë Diana, këpucët perfekte për sezonin e pranverës

Modë

A kemi këpucë klasike që gjithmonë arrijnë të rishpikin veten? Sigurisht, meqenëse po flasim për slingbacks. Origjina e tyre daton nga fundi i viteve ’30 dhe fillimi i viteve ’40, kur në këmbë filluan të shfaqen pin-ups, duke lënë kavilje të zhveshura dhe taka të kombinuara me funde dhe pantallona të shkurtra, më të famshmet janë padyshim këpucët me dy ngjyra të krijuara nga Coco Chanel në 1957.

Dy ngjyrëshe dhe me një majë kontrast, të dizajnuara për të zgjatur optikisht këmbët, që nga fundi i viteve 1950 ato janë pikasur në këmbët e të gjithë personazheve më të famshëm, duke filluar nga Brigitte Bardot dhe Jackie Kennedy deri te Lady Diana.

Me një takë nga pesë deri në tetë centimetra, ato ruajnë formën origjinale të dizenjuar nga Massaro, “këpucari” francez i majës së shtizave të Métiers d’Arts të marra përsipër nga Maison në vitin 2022. Edhe sot, pas 65 vjetësh, shamitë e Chanel ruajnë kultin statusit të tyre dhe konsiderohen si një nga blerjet luksoze mitologjike si çantat Hermès.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor