Marredhenia ne çift 3 Maj 2022

6 arsyet përse çiftet që tradhtojnë rrinë akoma bashkë

Marredhenia ne çift

Një nga gjërat më befasuese në lidhje me tradhtinë është se shumica e njerëzve të martuar priren të qëndrojnë me partnerin, në vend që t'i lënë ata e të jenë së bashku me personin tjetër. Këta njerëz vazhdojnë të tradhtojnë bashkëshortet e tyre, por refuzojnë të divorcohen. Por pse është kështu? Le të kuptojmë arsyet pse partnerët që tradhtojnë preferojnë të mbeten të martuar.

1. Shtëpia është e rehatshme

Në shumicën e rasteve, të martuarit tradhtojnë sepse duan të provojnë diçka të re. Ata duan të kthehen në shtëpi në fund të ditës me fëmijët dhe partnerin e tyre, të hanë ushqim të gatuar në shtëpi dhe të qëndrojnë rehat në një mjedis që ndihet familjar dhe i qetë.

2. Ndryshim në jetë

Shumica e njerëzve tradhtojnë sepse duan një shkëputje nga rutina e tyre e zakonshme. Ata mund të përballen me shumë grindje në shtëpi nga bashkëshortët e tyre, gjë që i frustron ose irriton deri në atë masë saqë ata përpiqen të gjejnë emocione jashtë shtëpive të tyre, mundësisht te një person tjetër, duke çuar kështu në një lidhje.

3. Guximi

Shumica e njerëzve nuk kanë guxim të pranojnë gabimet e tyre dhe t'i thonë të vërtetën bashkëshortëve të tyre. Ata nuk mund ta imagjinojnë të përballen me pabesinë e tyre dhe të lënë partnerin për hir të një jete të re me një partner tjetër.

4. Dashuria për partnerin

Disa të martuar qëndrojnë me partnerin e tyre, pavarësisht se e tradhtojnë, sepse në fakt e duan atë. Ata përdorin tradhtinë vetëm për të gjetur disa emocione në jetë, por kurrë nuk do ta imagjinonin të linin atë që duan me thellësinë e zemrës.

5. Arsye shumë të forta

Një arsye tjetër e fortë pse njerëzit që tradhtojnë qëndrojnë me bashkëshortët e tyre është se ata kanë fëmijë, investime financiare dhe aspekte të tjera së bashku, gjë që e bën të vështirë për ta që të shkojnë drejt divorcit.

 

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor