Keshilla bukurie 11 Maj 2022

Fillerat hibridë, risia e fundit për fytyrën dhe trupin; Ja si funksionojnë

Keshilla bukurie

Pas fondatinës me përbërës shërues dhe shumë produkte të tjera bukurie që qëndrojnë midis grimit dhe kujdesit për lëkurën, kohët e fundit termi "hibrid" ka hyrë në përdorim edhe në mjekësinë estetike: mbushësit e rinj të fytyrës në fakt përkufizohen si "hibride" dhe premtojnë performancë më të mirë estetike sesa ata tradicionalët. 

Pse?  Mbushësit hibridë, trajtimet e reja me injeksion janë më të përshtatshme. Kujtojmë se ndër procedurat që rinovojnë fytyrën duke shtuar volumin, në radhë të parë renditen injeksionet me bazë acidin hialuronik (HA), të ndjekur nga ato me hidroksiapatit kalciumi (CaHa).

Ndërsa të parët janë në thelb mbushës, këta të fundit kryejnë gjithashtu një veprim stimulues. Ata nxisin një neo-kolagjenezë, që është procesi i prodhimit natyral të kolagjenit të ri që manifestohet me kalimin e kohës me një efekt natyral forcues dhe mbushës.

Shumë specialistë i kanë përdorur deri më tani këto dy lloje, duke i shtresuar në një procedurë të vetme për të shfrytëzuar përfitimet e të dyjave. Por gjërat po ndryshojnë.

Mbushësit hibridë: çfarë janë dhe si funksionojnë

Për të përmirësuar performancën, Allergan Aesthetics ka para-kombinuar këto dy përbërës - mbushjen e acidit hialuronik dhe stimulimin e hidroksiapatitit të kalciumit - në një mbushës të ri hibrid: HArmonyCa. Jo vetëm kaq: Kjo formulë ka edhe lidokainë, një përbërës aktiv që përdoret si anestezik lokal.

Ajo prodhon një mbushje të dukshme menjëherë në rrudha dhe rikthen elasticitetin. Në të njëjtën kohë, në javët në vijim, ai shkakton një stimulim biokimik që çon në krijimin e fibrave të reja që japin ton dhe kompaktësi, duke prodhuar një efekt afatgjatë ngritës dhe rinovues.

Avantazhi i mbushësit hibrid: ai jo vetëm mbush, por stimulon

“Një mbushës hibrid jo vetëm që garanton një rritje të volumit, por për këtë arsye gjithashtu fillon një rreth të virtytshëm bio-rigjenerues dhe stimulues që relakson indet, duke dhënë një efekt lifting afatgjatë. Me këtë metodë trajtohen të gjitha zonat e fytyrës me humbje elasticiteti, apo dobësi indore”.

Acidet hialuronik janë volumizues të shkëlqyeshëm që mbeten në mënyrë të qëndrueshme aty ku nevojiten, por pasi treten, ato shterojnë funksionin e tyre që në thelb është ai i krijimit të trashësisë pa lëshuar asnjë ushqim në inde, ndërsa e kundërta ndodh me këtë lloj të ri hibrid.Nënshkruar nga IBSA, protokolli Profhilo është një nga procedurat më inovative në Itali për momentin: ai përdor një formulë hibride që kombinon si vetitë voluminuese ashtu edhe virtytet stimuluese të acidit hialuronik.

Pasi inokulohet, preparati i ri integrohet në mënyrë të përsosur me lëkurën duke siguruar qëndrueshmëri dhe gjithashtu një nxitje rigjeneruese dinamike të ngjashme me atë të ofruar nga një injeksion biorevitalizues. Kjo formulë inovative është në gjendje të përmirësojë në mënyrë efektive jo vetëm fytyrën, por edhe dobësinë e krahëve dhe barkut, tipike për siluetat e holla. 

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor