Guide per shendetin 15 Maj 2022

Nëse nuk ju shfaqet kjo shenjë në gisht, mund të jetë alarm për kancerin në mushkëri

Guide per shendetin

Një test i thjeshtë i gishtave mund të ndihmojë në diagnostikimin e kancerit të mushkërive. Një shenjë treguese në majë të gishtave tuaj mund të jetë një simptomë e hershme e këtij lloj kanceri. Kanceri i mushkërive është kancer i cili mund të përhapet më shpejt se format e tjera të kancerit, me afro 40,000 njerëz që diagnostikohen me këtë sëmundje çdo vit.

Kanceri i mushkërive është i rrezikshëm, sepse  simptomat shpesh nuk shfaqen derisa qelizat e rrezikshme të jenë përhapur nëpër trup. Disa nga simptomat e zakonshme përfshijnë gulçim, fishkëllimë dhe një kollë të vazhdueshme me gjak ose gëlbazë.

Ekziston një shenjë e hershme treguese e kancerit të mushkërive që shfaqet në majë të gishtave. Në momentin që ju do të shtypni thoin e gishtit tuaj do të krijohet nje boshllëk i vogël. Nëse nuk mund ta shihni këtë boshllëk, kjo mund të jetë një shenjë e kancerit të mushkërive.

 

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor