Kujdesi per trupin 15 Maj 2022

Bëni këtë gabim sa herë depiloheni? Dermatologia është kategorikisht kundër dhe ka një këshillë për të gjitha ne

Kujdesi per trupin

Mund të keni vite të tëra që depiloheni me mënyrën më të thjeshtë të mundshme, me brisk, dhe ndoshta mendoni se tashmë e keni përvetësuar mjaft mirë. Por ka disa vajza dhe gra të tjera, që akoma nuk ia kanë arritur.

Shumë herë ndodh që lëkura pritet dhe gjaku nuk pushon, aq sa mund të lërë edhe shenja, apo raste të tjera kur nxitoni dhe të duhet të depiloheni mbi lëkurën e thatë, gjë që është edhe më e rrezikshme.

Ndoshta mund t’ju duket e pabesueshme, por ajo që nuk duhet të bëni sa herë depilohesh, sipas disa dermatologëve, është përdorimi i sapunit. Përdorimi i sapunit si alternativë kremi për të siguruar një depilim më të mirë, në fakt nuk ke bërë gjë tjetër, veçse një depilim më i keq se ai në lëkurë të thatë:

“Mos përdorni asnjëherë sapun si krem depilues. Sado me nxitim që mund të jeni, mos bini pre e tundimit për të kaluar briskun mbi sapun, sepse kjo mënyrë nuk krijon lubrifikim të mjaftueshëm për një rrëshqitje të lehtë mbi lëkurë dhe ul kështu shanset për prerjen maksimale të qimeve",- këshillon dermatologia Ellen Gendler.

Ajo këshillon që nëse nuk keni krem debilimi, alternativa më e mirë është balsami i flokëve. Rezultatet do të jenë fantastike.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor