Mirëqenie / 3 Qershor 2022, 13:28

Mbajnë shumë baktere, si t'i pastrojmë furçat e grimit pa i dëmtuar ato

Mbajnë shumë baktere, si t'i pastrojmë furçat e

Pastrimi i furçave të make-up-it është thelbësor nëse dëshironi të bëni një grim pa gabime, por mbi të gjitha nëse doni një lëkurë pa probleme. Shumë shpesh, në fakt, nënvlerësohet rëndësia e higjienës së duhur të mjeteve të bukurisë, të cilat mund të dëmtojnë lëkurën, duke favorizuar formimin e puçrrave dhe pikave të zeza.

Të mësoni se si të pastroni siç duhet furçat e grimit është një domosdoshmëri pasi ato janë ndër shkaktarët kryesorë të përhapjes së mikrobeve dhe baktereve në fytyrë. Në fakt, sebumi, papastërtitë, mbetjet e make-up-it dhe pluhuri fshihen brenda tyre, të cilat mund të shkaktojnë papërsosmëri dhe acarim.Për këtë arsye ato duhet të lahen të paktën një herë në javë, veçanërisht ato që përdoren për fondatinë, bronzues dhe skuqje.

Pastrojini furçat e grimit me ujë të ngrohtë

Megjithëse në treg gjenden produkte për higjienën e mjeteve të bukurisë, uji i ngrohtë dhe sapuni janë gjithmonë një metodë e lehtë dhe e shpejtë.
Më pas thjesht mbushni lavamanin me ujë dhe zhytni të gjitha furçat e grimit. Këshillohet që të mos përdorni ujë shumë të nxehtë sepse - veçanërisht në rastin e qimeve natyrale - ato mund të thahen dhe të humbasin butësinë e tyre.

Vendosini pak sapun për të hequr papastërtitë

Në këtë pikë, sapuni i lëngshëm mund të shtohet në ujë për të filluar shpërbërjen e papastërtive më sipërfaqësore. Më pas, përdorni një sapun natyral mbi të cilin fërkoni - duke bërë një lëvizje rrotulluese - qimet për të hequr thellë të gjitha mbetjet e make-up-it.
Pasi të jenë pastruar të gjitha furçat, qimet duhet të shpëlahen tërësisht derisa furça të kthehet në ngjyrën e saj origjinale dhe uji të bëhet plotësisht transparent. Vetëm në këtë mënyrë mund të jeni të sigurt se keni hequr të gjithë grimin dhe papastërtitë e mbetura.

Lërini qimet të thahen natyrshëm

Hapni një peshqir në një sipërfaqe të sheshtë dhe vendosini furçat derisa të thahen plotësisht. Burime absolutisht të ndaluara të nxehtësisë, si ajri i nxehtë nga tharësja e flokëve, për të përshpejtuar procesin e tharjes, i than dhe i dëmton qimet e furçave.

Ruajini ato me kujdes

Është gjithashtu e rëndësishme të dini se si të ruani furçat e grimit.
Pasi të thahen ato mund të vendosen në një gotë me kokë lart, ose akoma më mirë, të shtrohen në një kuti me kapak. Në këtë mënyrë ruhet forma e tyre dhe mbrohen nga pluhuri.
Kushtojini vëmendje edhe rrotullave të fytyrës dhe gua sha: pas çdo përdorimi, është mirë që mjetet e bukurisë të pastrohen me ujë dhe disa pika alkool për të eliminuar kremrat e mbetur.

Horoskop