Shendeti mendor 10 Qershor 2022

Zakonet e njerëzve që janë gjithmonë të pakënaqur

Shendeti mendor

Ndonjëherë është mirë të jesh i trishtuar dhe i pakënaqur, por kjo bëhet shqetësuese, nëse një gjendje e tillë zgjat për një koëh të gjatë dhe bëhet zakon. Ka edhe raste kur njerëzit kapen pas pakënaqësisë së tyre dhe nuk dinë, ose nuk duan të dalin nga kjo gjendje. Në vend të kësaj, ata janë të rrethuar nga negativiteti, vajtimi dhe kritika e vazhdueshme.

Sakrifica të përjetshme 

Në çdo histori fatkeqe, ata janë viktima. Ata e kanë shumë të vështirë të kontrollojnë jetën e tyre dhe nuk pranojnë përgjegjësi për veprimet e tyre.

Ankohen gjatë gjithë kohës

Njerëzit e pakënaqur duan t’u tregojnë të gjithëve se sa e tmerrshme është jeta e tyre. Ata ankohen pothuajse për gjithçka. Ata fokusohen në problemet dhe negativitetet në jetë, pa zgjidhje dalëse.

Frika nga kritika

Njerëzit e pakënaqur shqetësohen shumë për atë që të tjerët mendojnë për ta. Ata refuzojnë kritikat negative në kurriz të tyre, por kjo është arsyeja pse ata nuk përmbahen të kritikojnë dikë tjetër.

Pëlqejnë thashethemet

Njerëzit e pakënaqur janë të pakënaqur me jetën e tyre dhe pëlqejnë të përqendrohen në jetët e njerëzve të tjerë. Ata pëlqejnë të flasin për problemet dhe dështimet e njerëzve të tjerë.

Duan dramatikën

Aty ku ka dramë, ka njerëz të pakënaqur. Ata pëlqejnë të jenë pjesë e atij spektakli, duke i shtuar vaj zjarrit për t’u treguar të gjithëve se edhe të tjerët në jetë janë të këqij.

Refuzojnë miqtë

Edhe njerëzit më të mbyllur kanë nevojë për miq dhe njerëz që i duan. Problemi lind kur të dashurit përpiqen t’u shpjegojnë atyre se jeta e tyre nuk është aq e keqe. Njerëz të tillë konsiderohen tradhtarë që nuk i kuptojnë fare. Më pas përfundojnë edhe më të vetmuar dhe të pakënaqur.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor