Shendeti 13 Qershor 2022

I kemi të gjithë në shtëpitë tona, 7 produktet që mund të shkaktojnë kancer

Shendeti

Disa nga produktet tona të përditshme, mund të rrisin rrezikun e kancerit. Kjo është veçanërisht e vërtetë për produktet e pastrimit. Shumica e tyre përmbajnë kimikate që është vërtetuar se janë të dëmshme për shëndetin tonë. Heqja e këtyre gjërave nga shtëpia do të parandalojë sëmundje të ndryshme, jo vetëm kancerin.

Qirinjtë

Qirinjtë aromatikë mund të jenë të dëmshëm për shëndetin. Zgjedhjet më të shëndetshme janë qirinjtë e dyllit të bletës.

Kondicioneri

Një studim i vitit 2008 zbuloi se freskuesit e ajrit përmbajnë kimikate që përshkruhen si toksike. Por prodhuesit nuk i vendosin ato në përshkrimin e produktit. Shmangni përdorimin e tyre në shtëpinë ose makinën tuaj.

Pesticidet

Pesticidet që përdoren për të vrarë insektet janë jashtëzakonisht helmuese. Shmangni ato në një hark të gjerë dhe përdorni ilaçe natyrale.

Ilaçet kundër depresionit

Hulumtimet kanë lidhur ilaçet kundër depresionit me kancerin e mëlçisë. Studime të tjera i kanë lidhur ato me lloje të ndryshme kanceri. Përdorni qasje natyrale si ushtrimet, meditimi dhe bimët medicinale për të luftuar depresionin.

Perde plastike

Perdet plastike çlirojnë kimikate toksike. Nëse keni perde plastike, zëvendësojini me pëlhurë, dhe nëse janë perde në banjë, zëvendësojini me mure xhami.

Pastrim kimik

Rrobat që keni marrë nga pastruesi kimik përmbajnë perkloretilen, të cilin shkencëtarët e kanë lidhur me kancerin. Blini rroba që nuk duhet t’i vishni çdo herë në pastruesin kimik dhe përdorni lëng limoni për pastrimin e shtëpisë.

Ngjyra, hollues dhe zbardhues

Hulumtimet tregojnë se këto janë shkaqe të mundshme të kancerit. Nëse keni punë shtëpie, lyeni mure apo të ngjashme, sigurohuni që të përdorni produkte me bazë bimore. Ata thahen më shpejt, kanë erë më pak intensive dhe sigurisht që kanë më pak efekt në shëndetin.

 

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor