
A e dini pse qafa plaket më shpejt se fytyra? Ja faktorët që ndikojnë dhe si t'i ndalojmë rrudhat
Regjisorja dhe shkrimtarja amerikane Nora Ephron dikur shkroi: “Fytyrat tona janë gënjeshtra, qafat tona janë e vërteta”. Dhe...
Kjo recetë u përgatit nga Bonbon_taste
Receta është shumë e thjeshtë. Nuk do as pjekje, as xhelatinë, vetëm përziej dhe shijo.
Për tavë me diametër 18 cm duhen: 180 g biskota, 90 g gjalpë, 400 g krem djathi, 300 ml panna për ëmbëlsira dhe 2 lugë sheqer pluhur (opsionale).
Për reçelin unë përdora: reçel qershie - zieva për disa minuta një grusht qershi me një lugë sheqer. E lashë të ftohet. Luleshtrydhe të marinuara në uthull balsamike me një lugë sheqer.
Grijmë biskotat dhe iashkojmë me gjalpin e tretur. E shtrojmë bazën në tepsi. E fusim tepsinë për 30 minuta në frigorifer sa të mpikset (tek pjesa e freskisë). Rrahim panna-n me kremin e djathit dhe e shtrojmë mbi bazën e biskotave. E vendosim cheesecake në frigorifer sa më gjatë. Të paktën 4 orë para servirjes. Kombinimin e reçelrave e hedhim mbi cheesecake vetëm kur do e servirim.
Regjisorja dhe shkrimtarja amerikane Nora Ephron dikur shkroi: “Fytyrat tona janë gënjeshtra, qafat tona janë e vërteta”. Dhe...
Brad Pitt shfaqet pa këmishë në trajlerin e filmit të tij të ri, të titulluar “F1 “. Aktori fitues i çmimit O...
Eleganca dhe magjia e baletit klasik të transformuar mbi akull është gati të mbërrijë në kryeqytet. Më 14 shkurt...