Kuriozitete 20 Qershor 2022

Do të habiteni, kjo është mosha kur ndihemi më tërheqës dhe gjithë jeta jonë ndryshon për mirë

Kuriozitete

Kur bëhet fjalë për tërheqjen dhe vetëbesimin, shumë do t’i lidhin këto dy tipare me njerëzit në të 20-at apo 30-at. Megjithatë, studimet tregojnë të kundërtën.

Një anketë e kryer së fundmi, tregoi se njerëzit ndihen më tërheqës në të 50-at, sepse në këtë moshë u intereson gjithnjë e më pak se çfarë mendojnë të tjerët për ta. Pikërisht, ata ndihen më tërheqës në moshën 53-vjeçare dhe kjo reflektohet në jetën e tyre seksuale.

Sipas rezultateve të studimit, katër nga dhjetë persona rreth të pesëdhjetave (41 përqind) thonë se tani ndihen më tërheqës dhe më mirë me veten e tyre. Përveç kësaj, pothuajse një e pesta e tyre mendojnë se flirtimi dhe daljet janë shumë më argëtuese në këtë periudhë.

Gjithashtu, 53 për qind e njerëzve mbi 50 vjeç thonë se avantazhi është se ata tani e dinë më mirë se çfarë duan në një marrëdhënie, sesa kur ishin më të rinj. Ata nuk kanë frikë as nga refuzimi, ndaj e kanë më të lehtë të vendosin të afrohen me një person që pëlqejnë, të paktën kështu thonë 40% e tyre. Të bësh dashuri, thonë ata, nuk është më e mërzitshme në vitet pesëdhjetë, përkundrazi.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor