Probleme te perditshme 21 Qershor 2022

Përpara se të shkoni me pushime, duhet të hiqni patjetër nga priza këto pajisje

Probleme te perditshme

Sa herë që shkoni me pushime, është shumë e rëndësishme të fikni disa pajisje në shtëpi për të mos shkaktuar dëme. Është më mirë të siguroheni që gjithçka të jetë mirë dhe e sigurt gjatë gjithë pushimeve.

Disa pajisje mund të prishen, disa ende konsumojnë energji elektrike edhe pse nuk punojnë, ndërsa të tjerat mund të shkaktojnë probleme. Edhe nëse qëndroni me pushime vetëm për disa ditë, është e rëndësishme të hiqni disa pajisje nga priza.

Pajisjet që duhen hequr nga spina

1. Modemët dhe pajisjet që kanë një karikues

Telefonët celularë, konzolat e lojërave, laptopët, modemet, ruterët dhe të gjitha paisjet që kanë karikuesin e tyre shtesë duhet të shkëputen nga priza, përndryshe mund të ndodhë një mosfunksionim.

2. Pajisje të vogla shtëpiake

Blenderët, tostierët, kazanët, të gjitha pajisjet me kohëmatës mund të jenë potencialisht të rrezikshme kur nuk jeni në shtëpi. Kjo është arsyeja pse është më e sigurt t’i fikni ato.

3. Pajisjet që kontrolloni me telekomandë

Të gjitha pajisjet që kontrolloni nga distanca nuk janë vërtet të fikura dhe të sigurta derisa të ndërpresni furnizimin me energji elektrike.

Pajisjet që thjesht duhet t’i fikni

1. Kaldaja

Ashtu si kur bëni dush, bojleri është i mjaftueshëm për të fikur çelësin dhe do të jetë i gjatë kohës që jeni me pushime.

Nuk është energji elektrike, por është e dobishme

Gjithashtu, para pushimit, duhet të fikni valvulën kryesore të ujit për t’u mbrojtur nga përmbytjet e mundshme.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor