Kuriozitete 24 Qershor 2022

4 zgjidhje për ju që nuk e duroni dot kondicionerin

Kuriozitete

Pavarësisht nëse nuk duroni dot ajrin e kondicionuar ose nëse jeni duke u përpjekur të kurseni para, ka disa mënyra për të përballuar vapën përvëluese, pa ftohje artificiale.

Duke qenë se trupi nuk duhet të jetë shumë i nxehtë për një kohë të gjatë, pasi nxehtësia e tepërt mund të dëmtojë trurin dhe organet e tjera, duhet të kujdesemi për temperaturën e ambientit ku qëndrojmë.

Këtu janë disa mënyra si mund të qëndroni të freskuar pa ajër të kondicionuar:

1. Kujdes me hidratimin. Hidratimi i vetes është hapi i parë dhe kryesor për t'u freskuar.

2. Bëni dush të ftohtë. Një dush i ftohtë  ndihmon në ftohjen e trupit tuaj.

3 .Mbyllni perdet ose ulni grilat. Gjithashtu mund të vendosni perde për për të zvogëluar rritjen e temperaturës gjatë ditës.

4. Gatuani në mëngjes ose jashtë nëse keni shtëpi private. Nxehtësia e furrës mund të përhapet në të gjithë shtëpinë tuaj.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor