Kuriozitete 27 Qershor 2022

Origjinal apo "fake", 8 hapa për të dalluar parfumin tuaj

Kuriozitete

Shumica e produkteve tona të përditshme, për fat të keq nuk janë vetëm në versionin e tyre origjinal. Raftet e dyqaneve janë të mbushura me produkte të falsifikuara, nga veshjet e deri te parfumet.  Pasi të keni blerë parfum fals, përveçse ndiheni keq për paratë e shpenzuara, ai mund të jetë edhe i dëmshëm për shëndetin tuaj.

Ekzistojnë disa shenja që të dalloni edhe falsifikimet më të mira:

Kontrolloni kapakun

Parfumet origjinale zakonisht kanë kapakun mjaft të trashë dhe të përkulur në mënyrë të përsosur, në mënyrë që të mund të ngjitet fort në kuti. Nëse kapaku nuk është vendosur mirë, është shenjë e një parfumi të falsifikuar.

Paketimi

Nëse paketimi i kutisë së parfumit është i mbyllur në një mënyrë jo tërheqëse (qepja është e pabarabartë ose ka ngjitës të tepërt), atëherë parfumi nuk është origjinal. Kutia e vërtetë është prej kartoni me cilësi të lartë dhe është krijuar për të mbrojtur shishen nga dëmtimet. Kjo është arsyeja pse brenda kutisë ka një konstruksion të veçantë që mban shishen e parfumit në vend. Kartoni duhet të jetë i bardhë, jo ngjyrë hiri.

Etiketat dhe mbishkrimet

Shikoni rrethin e artë. Shigjeta që tregon djathtas duhet të jetë gjithmonë më e errët se shigjeta që tregon majtas. Kur blini parfum, mos hezitoni të kontrolloni faqen e internetit të prodhuesit për të parë nëse informacioni i publikuar përputhet me atë në paketim.  Edhe mospërputhja më e vogël është shenjë e falsifikimit.

Dizajni

Mos harroni të inspektoni me kujdes shishen e parfumit përpara se ta blini, sepse ka falsifikime që janë shumë të ngjashme në pamje dhe erë me disa parfume të stilistëve të lartë.

Ngjyra

Markat e njohura nuk përdorin shumë ngjyra në produktet e tyre, kjo është arsyeja pse ngjyra e një parfumi autentik është zakonisht e zbehtë. Ngjyra e habitshme “kimike” e lëngut është një shenjë e një parfumi fals.

Mbulesa

Mbulesa duhet të jetë krejtësisht simetrike, përveç nëse, sigurisht, është projektuar ndryshe në krijimin origjinal.

Numri i serisë

Numri serik duhet të shënohet në fund të shishes (jo i ngjitur) dhe numri në shishe duhet të përputhet me numrin në fund të kutisë.

Shishja

Parfumi origjinal do të ketë një shishe cilësore me një sipërfaqe të lëmuar. Shishja e parfumit të rremë është pak e ashpër dhe e parregullt.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor