Shëndeti i gruas 27 Qershor 2022

5 ndryshimet që duhet të bëjë çdo grua pas kësaj moshe

Shëndeti i gruas

Arritja e moshës 40 vjeçare është një moment historik i rëndësishëm në jetën e një personi, dhe ndërsa gratë plaken, ato përballen me ndryshime të panumërta në trupin e tyre. Lindja e fëmijës dhe menopauza janë pika referimi të mëdha në jetën e një gruaje, por ditëlindja e 40-të në fazën para menopauzës që mund të rezultojë në dhimbje muskujsh, dhimbje kockash, pigmentim të lëkurës, shtim drastik në peshë ose humbje të shpejtë të peshës.

Prandaj, gratë duhet të bëjnë përpjekje drejt mirëqenies afatgjatë, në vend që të përfshijnë mënyra që thjesht japin rezultate më të shpejta. Përveç luhatjeve të peshës, problemeve të lëkurës dhe dhimbjeve kockore-muskulare, përparimi në moshë shoqërohet edhe me shumë probleme shëndetësore. Për më tepër, përfshirja e disa ndryshimeve në stilin e jetës dhe zakoneve të shëndetshme, mund të jetë e dobishme në planin afatgjatë.

Përqendrohuni te ushqimet e shëndetshme

Ndërsa konsumimi i vakteve me vlera ushqyese është thelbësor për të gjithë, shumë gra në të 40-at ankohen për humbjen e oreksit ose dëshirën për të ngrënë më shumë. Në skenarë të tillë, një vakt i ekuilibruar mirë që përfshin proteina, minerale, vitamina, hekur dhe kalcium mund të jetë jashtëzakonisht i dobishëm. Për më tepër, anashkalimi i vakteve duhet të shmanget plotësisht dhe mos harroni të përfshini më shumë lakër, perime me gjethe, fruta të stinës dhe mish në dietën tuaj.

Kontrolloni nivelet e sheqerit

Pasi të keni mbushur të 40-at, duhet të tregoheni vigjilente në marrjen e sasisë së sheqerit. Një nivel i jo i duhur i sheqerit në gjak mund të bëhet shkak për një sërë sëmundjesh. Ju mund ta zëvendësoni sheqerin me ëmbëlsues të shëndetshëm.

Bëni gjumë të rregullt

Një gjumë i mirë gjatë natës, është jashtëzakonisht i rëndësishëm që mendja dhe trupi juaj të funksionojnë në mënyrë efektive ditën tjetër. Rreth shtatë deri në nëntë orë gjumë rekomandohen nga shumica e ekspertëve të shëndetit. Gjithashtu, sugjerohet që dy orë para se të shkoni në shtrat, të shmangni plotësisht përdorimin e pajisjeve elektronike dhe të mos e mbani telefonin në shtrat.

Bëni aktivitet fizik

Provoni të përfshini çdo lloj aktiviteti fizik në rutinën tuaj. Kjo është e nevojshme për t'i mbajtur pjesët e trupit dhe nyjet tuaja aktive edhe me kalimin e moshës. Gjithashtu shtimi në peshë gjatë kësaj faze të jetës mund të jetë i rrezikshëm, pasi mund t'i hapë rrugë sëmundjeve vdekjeprurëse kardiovaskulare.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor