Familja / 29 Qershor 2022, 09:54

Ky veprim i përditshëm po ju shkatërron lavatriçen

Ky veprim i përditshëm po ju shkatërron lavatriçen

Lavariçja është një nga pajisjet më të nevojshme në shtëpi. Sidoqoftë, ajo ka nevojë për shumë kujdes që të funksionojë mirë. Nëse diçka shkon keq, ajo do të bëjë një zhurmë të tmerrshme. Shumë shpesh ajo mund të prishet sepse ju nuk i ndiqni udhëzimet.

Por ka një gabim që e dëmton shumë këtë pajisje. Kur dera e makinës larëse mbyllet pas funksionimit, lagështia bllokohet brenda vaskës.

Gabimi më i madh që mund të bëni me lavatriçen tuaj është mbyllja e derës pasi të keni mbaruar larjen e rrobave. Arsyeja është e thjeshtë: kur dera e makinës larëse mbyllet pas funksionimit të saj, lagështia bllokohet brenda vaskës. Kjo nga njëra anë krijon myk në lavatriçe dhe nga ana tjetër ndihmon bakteret të rriten dhe mendoni se ku shkojnë në rrobat që do të vishni në larjen tjetër.

Duke e lënë derën hapur, ju ndihmoni të keni qarkullim të lirë të ajrit brenda vaskës tuaj dhe kështu lavatriçe juaj thahet natyrshëm. Kështu ju reduktoni gjasat që bakteret dhe erërat e këqija të rriten brenda makinës larëse.

Duke e lënë derën hapur, ju ndihmoni në krijimin e qarkullimit të lirë të ajrit brenda kovës tuaj.
Një arsye tjetër për ta lënë derën hapur është se një vaskë e pastër që është plotësisht e thatë do t’i ndihmojë rrobat tuaja të nuhasin më bukur larjen e radhës, duke mbajtur vetëm erën e detergjentit dhe zbutësit të rrobave. Më në fund, një kovë e hapur sinjalizon se lavatriçe është e lirë dhe mund të përdoret nga dikush tjetër.

Kështu që herën tjetër që të mbaroni rrobat tuaja, mos harroni ta lini derën hapur për të pasur rrobat më të pastra dhe më të freskëta, pa baktere dhe erëra!

Horoskop